RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Supercup aan neus Dynamo voorbij

VOLLEYBAL - Bekerwinnaar Draisma Dynamo ging zondagmiddag de strijd aan met regerend landskampioen Active Living Orion om de Supercup van het volleybalseizoen 2019-2020. Het lukte niet. Orion ging er met de eerste prijs van het seizoen vandoor.

Libero Jeffrey Klok vond dat zijn team een grote kans had gemist om de Supercup winnen: “Het is lastig te verliezen, zeker omdat we de kans hadden om te winnen. Zo konden we het in set vier al afmaken, maar kwam Orion sterk terug, terwijl ik ons over het algemeen beter vond spelen. Ik denk dat we veel kansen hebben laten liggen.”

Hier voegt de nummer 20 van Draisma Dynamo het volgende aan toe: “Dit is ook een moment om stil te staan van, oké, het is niet vanzelfsprekend dat wij de beste zijn, en dat we alle prijzen gaan winnen. En dat we er ook allemaal nog meer werk in moeten stoppen, om over een paar maanden beter te zijn, en het landskampioenschap wel te winnen.”

Over de wedstrijd:

Het begin van de wedstrijd leek goed uit te pakken voor de Apeldoorners met een 10-18 voorsprong. Met een time-out van coach van Goeverden wist Orion goed terug te komen naar een stand van 21-22 maar Dynamo hield stand en vocht door naar 23-25. 

De tweede set begon goed voor de mannen uit Apeldoorn, maar na een aantal punten uitgewisseld te hebben met de Doetinchemse kant, liet Orion dit niet voorbij gaan en heeft Twan Wiltenburg de stand gelijk getrokken naar 1-1 in sets.

Set drie werd een lange set met mooie rally’s waar de punten gelijk opgingen. Bij een stand van 19-19 heeft Manenschijn voor een marge van 2 punten gezorgd (19-21), en mocht Rauwerdink via het block van Orion zijn ploeg op een voorsprong brengen van 1-2 in sets. 

In set vier kwam de beker steeds meer in zicht voor de Apeldoorners. Het team van aanvoerder de Weijer hield de leiding tot 23-23. Een foute service van Kamps bracht Dynamo zelfs op matchpoint, maar dit werd snel weggewerkt door Withe, die zelf met een harde aanval en een ace Orion met 26-24 de overwinning van set vier bracht.

In de alles beslissende vijfde set begon Dynamo opnieuw goed. Het werd echter lastig voor het jonge team van Dynamo, toen ervaren speler Hilarius van Orion met een aanval de 13-11 binnen sloeg. Met 14-11 op het scorebord wist Dynamo nog een punt te pakken, maar verzilverde Saada het laatste punt van de Supercup 2019, en kwam de prijs in Doetinchemse handen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn