RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Steven van der Weij snelste Apeldoorner op 1/4-triathlon

TRIATHLON - Voor de tweede keer op rij is Steven van der Weij de snelste Apeldoornse man op de Apeldoornse kwart triathlon geworden.  De 29-jarige van der Weij verbeterde zijn tijd van vorig jaar met ruim vijf minuten tot 2 uur, 14 minuten en 10 seconden. Winnaar Vincent Böhm was toen al bijna 11 minuten binnen. De man uit Veenendaal klokte 2:03:58. De triathleet van Aquapoldro liep de afstand als voorbereiding op de hele van Almere die volgende week op zijn programma staat.

Bij de vrouwen ging de titel naar Hilly Panjer. De Apeldoornse was met een tijd van 2:26:00 niet alleen de snelste Apeldoornse, maar ook de snelste vrouw overall. Panjer bleef met deze tijd de snelste Apeldoornse vrouw van vorig jaar, Ciska Jonges (33) met bijna 10 minuten voor. Die legde deze 34e editie trouwens beslag op het zilver.

De organisatie van de Triatlon had gerekend op weer meer deelnemers dan bij de afgelopen editie. Met 800 atleten kwam die voorspelling ruimschoots uit. Voor die extra toeloop was een extra serie van de achtste triathlon ingevoegd. Hoewel die net niet helemaal vol zat, sprak de organisatie van een groot succes.

Organisator Paul Karrenbelt licht toe: “We hebben niet alleen meer deelnemers dan vorig jaar, maar ook hebben we deze editie meer jeugd. Doordat het een onderdeel is van het Gelderse Jeugdcircuit, een initiatief van de triathlonbond om meer jeugd te trekken, hadden we vandaag ook zo’n 60 kinderen aan de start. Een groot succes dus.”

 

Uitslag ¼ triathlon overall

1.Vincent Böhm: 2:03:58

2.Tim Hezemans: 2:07:54

3.Leon van Hamersveld: 2:09:46

 

Snelste Apeldoornse man: Steven van der Weij (7e): 2:14:10

Snelste Apeldoornse vrouw: Hilly Panjer (22e): 2:26:00

 

Meer foto's van dit evenement zijn te zien op onze Facebookpagina Apeldoorn Sport

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn