RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sterke bezetting op jeugdtoernooi Dynamo

Door Quinty Wolters

VOLLEYBAL - Afgelopen weekend (27, 28 en 29 december) vond voor de 27e keer het SV Dynamo Internationaal Jeugdtoernooi plaats in het Omnisport en in de WSV hal in Apeldoorn. Drie dagen lang was er Jeugdtopvolleybal in Apeldoorn te bekijken. Eén van de hoogtepunten werd de geheel Canadese finale in de Jongens A categorie. Ruim 60 teams kwamen in actie waaronder maar liefst twaalf ploegen uit het buitenland. Zo waren er naast de Canadese, Amerikaanse, Duitse en Franse teams ook ploegen uit Denemarken, Zwitserland en zelfs uit Rusland.

Op vrijdag werd er al vroeg begonnen met de wedstrijden. Daarbij waren de jongens en meisjes C als eerst aan de beurt. Jongens en meisjes A daarentegen speelden hun laatste wedstrijden pas om 10 uur ‘s avonds. Zaterdag werden de poulewedstrijden afgerond, en een klein begin gemaakt met de plaatsingswedstrijden.

Op zondag was de finaledag met zeer goed gevulde tribunes en met als hoogtepunt de finale van de jongens A. Twee Canadese top teams gingen de strijd met elkaar aan in een redelijk druk bezocht Omnisport. Een wedstrijdniveau waar een topdivisie of misschien nog wel eredivisie team het nog moeilijk mee zou kunnen hebben. De sfeer was dan ook fantastisch. Door de lange wedstrijden van zondag liep de JA finale erg uit, maar hierdoor had het dan ook wel nog eens flink extra bekijks. Er waren prachtige rally’s te zien. Ondanks een uitgeslagen bal die minstens 10 meter over de reclameborden ging, wist Humber Hawks te winnen van Nipissing Lakers in een 3-setter (25-17, 24-26 en 15-7).

Vergeleken vorig jaar, wisten de Apeldoornse SV Dynamo en VV Alterno dit jaar minder in de prijzen te komen. Bij Dynamo konden de MC en JA de 3e plek nog behalen. Bij Alterno waren het MC en JB die de 2e prijs in ontvangst mochten nemen.

Uitslag 27e Internationale Jeugdtoernooi Dynamo

Meisjes A: Sliedrecht Sport (Ned.)

Meisjes B: Ace Moscow (Rus.)

Meisjes C: Sc. Gym Leonhard (Zwi.)

Jongens A: Humber Hawks (Can.)

Jongens B: Sliedrecht Sport (Ned)

Jongens C: Zovoc (Ned.)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn