RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sober Jubileum voor VV. Beekbergen

VOETBAL - Voetbalvereniging Beekbergen is een echte dorpse club, waarbij gezelligheid en saamhorigheid de boventoon voeren. De club viert dit jaar alweer het 90-jarig jubileum. Helaas kan er nog geen feest worden georganiseerd, door de corona die iedereen in de houdgreep houdt, maar dit wordt zeker nog ingehaald. 

Van onze mediapartner Stedendriehoek. Door Dewin Wilbrink

VOETBAL - Voetbalvereniging Beekbergen is een echte dorpse club, waarbij gezelligheid en saamhorigheid de boventoon voeren. De club viert dit jaar alweer het 90-jarig jubileum. Helaas kan er nog geen feest worden georganiseerd, door de corona die iedereen in de houdgreep houdt, maar dit wordt zeker nog ingehaald. VV Beekbergen is een club die iedereen met open armen onthaalt. Een club met een kijk op de toekomst, waarbij nieuwe leden natuurlijk altijd welkom zijn. VV Beekbergen organiseert allerlei activiteiten binnen de club, zoals een voetbalvierdaagse, het Bredewold Dolman-toernooi (vernoemd naar twee drijvende krachten achter de club), een voetbaldag en nog veel meer. Je hoeft er maar een tijdje te spelen en je voelt je meteen helemaal thuis!

Stukje geschiedenis

VV Beekbergen is opgericht op 22 juni 1930. De club begon met welgeteld 21 leden. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 6 juli 1930 aan de Arnhemseweg. In 1931 nam de vereniging voor het eerst deel aan de Gelderse Voetbalbond (GVB). In dat jaar werd Beekbergen meteen kampioen en promoveerde het naar de tweede klasse. In 1942 werd pas het volgende kampioenschap behaald en promoveerde de club naar de eerste klasse. Daarna is VV Beekbergen gaan schommelen tussen de klassen. Juist tijdens het 25-jarig jubileum in 1955 is het gelukt om van de eerste klasse GVB naar de vierde klasse KNVB te promoveren.

Daarna heeft de vereniging vrijwel altijd een verblijf gehad in de vierde klasse, tot het seizoen 2000-2001, want toen promoveerde men naar de derde klasse. In 2011 volgde zelfs een promotie naar de tweede klasse, het hoogste niveau in de clubhistorie. Nadien volgden weer enkele seizoenen in de derde klasse, vier jaar geleden was er opnieuw promotie naar de tweede klasse, maar inmiddels is Beekbergen weer terug op vertrouwd niveau: de vierde klasse.

Met ook een rijk arsenaal aan jeugdelftallen is er altijd veel doorstroming geweest naar het eerste elftal. In het seizoen 1971-1972 werd ook voor het eerst een dameselftal opgericht. Na een terugloop in leden begin jaren 90 werd het damesteam ontbonden, maar sinds een paar jaar staat er weer een volledig elftal waar ook competitie mee wordt gespeeld.

Veel verhuizingen

VV Beekbergen heeft door de jaren heen op veel verschillende plekken gezeten. Begonnen aan de Arnhemseweg, verhuisde de vereniging eerst naar de Van Limburg Stirumweg en vervolgens naar de weide op de hoek Arnhemseweg/Tullekensmolenweg. In het jubileumjaar 1955 verkaste men opnieuw, naar de Engelanderholt, en uiteindelijk volgde de verhuizing naar de huidige locatie aan de Veldhofweg. VV Beekbergen was gedurende de jaren niet alleen een voetbalclub, maar ook een centrum voor vele andere activiteiten. Scholen, muziekverenigingen, EHBO, brandweer, Het Zonnehuis en bewoners van Het Hoogeland maakten bijvoorbeeld gebruik van de accommodatie.

VV Beekbergen is een dorpsclub waar alle leden en vrijwilligers zich thuis voelen en waar mensen altijd bij elkaar komen. Bij de club zijn er dan ook een paar dingen heel belangrijk en dat zijn respect, beleving, sportief gedrag, spelplezier, saamhorigheid en gemoedelijkheid. Binnen de club zijn er meerdere dingen mogelijk qua voetbal: veld- en zaalvoetbal voor heren, dames en jeugd; zaterdag- en zondagvoetbal, prestatief en recreatief. Daarbij kan dus iedereen spelen op zijn eigen niveau. De vereniging is er uiteraard niet alleen voor de inwoners van Beekbergen, ook sportievelingen uit Lieren, Oosterhuizen en Apeldoorn dragen de club een warm hart toe. De vereniging functioneert gezond, doordat de taken binnen de club goed worden verdeeld onder leden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die ernaast mee wil helpen. Het doel is dan ook een gezond en transparant financieel beleid.

Speerpunten beleid

Voor de JO15, JO17, JO19-jeugd is de doelstelling minimaal zes jeugdteams te hebben. Verder is de doelstelling dat 40% van de basisschoolleerlingen in Beekbergen, Oosterhuizen en Lieren lid zijn van VV Beekbergen (inmiddels is dat ook 41%). De vereniging telt momenteel 451 voetballende leden en circa 110 diverse vrijwilligers (exclusief jeugdhonkvrijwilligers, scheidsrechters jeugd en senioren, de leden van de activiteitencommissie en financiële commissie). Vanaf 2020 heeft VV Beekbergen een sluitende begroting en structureel een positief saldo op de rekening. Er is een kostendekkend plan voor jaarlijkse kosten. Voor meer informatie, zie de website vvbeekbergen.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn