• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sam Ligtlee niet teleurgesteld ondanks missen podium

BAANWIELRENNEN - De tijdrit over 1 km bij de mannen is gewonnen door de huidige wereldkampioen, de ijzersterke Fransman Quentin Lafargue. Theo Bos pakte het zilver. Sam Ligtlee viel net buiten het podium, hij werd vierde. Bij de vrouwen stelde Kyra Lamberink teleur. Na een vierde tijd in de kwalificatie werd ze in de finale uiteindelijk zevende.

Ondanks zijn vierde plaats was Ligtlee toch niet heel teleurgesteld na afloop. "Ik heb hier mijn twee snelste ritten ooit gereden, al reed ik in de finale iets langzamer dan eerder op de dag wat eigenlijk zelden gebeurt. Als je dan uiteindelijk vierde wordt, dan is dat wat het is", aldus de Eerbeekse sprinter die in ieder geval kon rekenen op voldoende steun vanaf de tribunes. "Ja dat is mooi", aldus Ligtlee. "Mijn hele familie zit er natuurlijk inclusief vrienden en kennissen. In elke hoek zit wel iemand." Ook zus Elis, dit EK actief als ambassadrice van het toernooi stormde naar de reling om broertje Sam hartstochtelijk aan te moedigen, al gaf die naar afloop aan daar niets van te hebben gehoord. "Hoor je die heksenketel hier, dan kun je je wel een voorstelling maken wat je meekrijgt van alle aanmoedigingen." Na afloop na Sam Ligtlee uitgebreid de tijd om met de pers te spreken waarbij hij ook aangaf dat hoewel hij niet naar Tokio afreist, het vizier volledig is gericht op de Olympische spelen. Die van 2024 in Parijs.

Vrouwen

De Apeldoornse Kyra Lamberink reed een teleurstellende finale in de 500 m. tijdrit. Lamberink kwam in de kwalificatie nog tot de vierde tijd maar in de finale kwam het er allemaal niet uit. In de eerste ronde reed ze nog wel bij de top, maar het verval in de ronde daarna was dusdanig dat ze uiteindelijk op plaats 7 belandde. De Russin Voinova won, gevolgd door Starikova die het zilver mee terug nam naar het oosten. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Vibe
19:00 tot 20:00