RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Robur et Velocitas winnaar zaalvoetbaldriedaagse

ZAALVOETBAL – Robur et Velocitas is afgelopen week de grote winnaar geworden van de Columbia Veeneman Zaalvoetbaldriedaagse. Vooraf waren er bij de ‘bookmakers’ geen twijfels. De finale bij de senioren zou tussen de teams van csv Apeldoorn en WSV gaan. Niets van dat alles. Robur tegen Victoria Boys werd de kers op de taart. Voor volle tribunes bleek de roodwitte brigade over meer voetbalkwaliteiten te beschikken en zegevierde dik verdiend met 4-1.

Ook tijdens de 36e editie wisten dagelijks vele honderden toeschouwers de weg te vinden naar de sporthal aan het Zuiderpark. Bij de diverse finales van de jeugdwedstrijden ontstond er regelmatig spektakel en spanning. Elke voetballer wil toch een keer een prijs pakken op dit niet meer weg te denken evenement in Apeldoorn. “Het is van origine een jeugdtoernooi. Dat blijft voor ons het belangrijkste”, laat Engel Valkhof van de werkgroep 3 daagse weten. “Als je ziet hoe er in de diverse leeftijdscategorieën (onder 11, 13, 15, 17 en 19) gestreden wordt om vanuit de poulewedstrijden naar de halve finales en uiteindelijk de finale te komen. Geweldig. Dat spelplezier, dat is de basis van elke sport. Echt genieten.”

Vrijwilligers
Scheidsrechters, zaalfunctionarissen, tijdwaarnemers, wedstrijdsecretarissen, omroepers. Een kleine vijftig vrijwilligers zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt. “Ieder jaar weer petje af voor al die vrijwilligers”, gaat Valkhof door. “Je kunt niet zonder hen. Als werkgroep wordt het dan onmogelijk om zo’n groots evenement neer te zetten. Je ziet het ook aan de feedback die je krijgt bij de prijsuitreikingen op de laatste dag. ‘Blij dat we mogen meedoen’; ‘goede organisatie’; ‘mooi om voor veel toeschouwers te spelen’; ‘hopelijk mogen we in 2020 weer meedoen’. Zo een aantal reacties. We zijn daar zeker trots op dat we zoveel plezier en vreugde geven met deze driedaagse.”

Winnaars
Zoals al eerder genoemd werd, pakten de senioren van Robur de eerste prijs, terwijl de jeugdteams van de zondagderdeklasser eveneens bij de categorieën onder 15 en 17 aan het langste eind trokken. WSV presteerde bij onder 13 en 19 het beste. Bij onder 11 beschikte csv Apeldoorn over de beste kwaliteiten en zegevierde.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn