RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Rose Nijkamp eerste Nederlandse tennisster die top 50 U16 behaalt sinds 2012

van onze mediapartner Stedendriehoek

TENNS - Apeldoornse Rose Marie Nijkamp maakt deel uit van de nieuwe generatie tennis Team NL talenten. Vorige jaar haalde Rose nog de top 20 tot en met 14 jaar  in Tennis Europe. Dit jaar stroomde ze door in de categorie tot en met 16 jaar. Door corona bleef het onmogelijk om in de eerste drie maanden (inter)nationale toernooien te spelen. Helaas werd er ook niet gereisd met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB).

Met hulp van familie, vrienden en paar sponsoren startte ze een crowdfunding om geld in te zamelen voor internationale toernooien. Teststraat Apeldoorn zorgde dat haar PCR testen op tijd in orde waren. De afgelopen drie weken speelde Rose drie sterk bezet internationale toernooien: een in Turkije (Istanbul) en twee in Servië (Novi Sad en Pencevo).  In alle drie de toernooien haalde Rose mooie resultaten en liet zij hoog niveau tennis zien. In Istanbul werd ze toernooi winnares in single en finaliste in dubbel, in Pancevo dubbel winnares en finaliste in single en in Novi  Sad haalde Rose de halve finale. Deze prestaties leverde haar een sprong van liefst 57 plaatsen op in de Tennis Europe ranking en klom zo naar plek 50 van de ranking tot en met 16 jaar en naar de negende plek in haar leeftijdscategorie (2006). Rose is de eerste Nederlandse speelster sinds 2012 die komt te staan in top 50 U16.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn