• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Renzo Verschuren verder als assistent

VOLLEYBAL - Na acht seizoenen Dynamo vindt Renzo Verschuren het welletjes. Zijn afscheid als speler betekent nochtans niet dat de 38-jarige middenaanvaller de Draisma Dynamo Arena definitief de rug toekeert. In de hoedanigheid van assistent van trainer/coach Redbad Strikwerda blijft Verschuren verbonden aan de club.

Het interview waarin Verschuren vooruitliep op zijn mogelijke afscheid als speler, lag al klaar. Het zou worden gepubliceerd op Draisma Dynamo’s eigen mediakanalen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RECO ZVH in de kampioenspoule. Door de coronacrisis ging er een streep door het duel op 14 maart en de publicatie van het vraaggesprek. Tegelijkertijd kwam er een abrupt en voortijdig einde aan de succesrijke volleybalcarrière van de nestor van de Dynamo-selectie.

Vier keer werd Verschuren in zijn lange loopbaan landskampioen. Drie keer met Nesselande (2005, 2006, 2007) en in 2011 met Rivium Rotterdam. Een vijfde titel was hem door het stopzetten van de competitie helaas niet gegund.

Bij de teampresentatie voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 zei de trainer in spé al gekscherend dat hij Strikwerda ging opvolgen wanneer Dynamo’s coach onverhoopt de Kerst niet zou halen. Met ingang van het nieuwe seizoen staat hij Strikwerda als assistent met raad en daad terzijde. In eventuele noodsituaties blijft Verschuren inzetbaar als speler.

Verschuren maakt duidelijk op geheel eigen wijze invulling te gaan geven aan het co-trainerschap. ,,Ik maak bekend dat ik ga stoppen als speler. Na komend seizoen… Hoewel mijn prioriteit wel wordt verlegd naar de rol van assistent-trainer, zal nog ik één keer in de week meetrainen en heel af en toe een wedstrijd spelen. In het afgelopen seizoen is gebleken hoe belangrijk een assistent-trainer in het veld kan zijn! Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik hoop de ervaring die ik heb opgedaan als speler en mijn werk als docent en LOOT-coördinator op het Veluws College erin te kunnen combineren.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn