• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nederland met sterkste afvaardiging naar Ek Baan

BAANWIELRENNEN –  Het Europees Kampioenschap op de baan in Apeldoorn kan op de sterkst mogelijke Nederlandse afvaardiging rekenen van 16 tot en met 20 oktober. Wereldkampioenen als Kirsten Wild, de Apeldoorner Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jan Willem van Schip zijn erop gebrand ook op hun thuisbaan voor de zege te gaan. Om het publiek te behagen, maar ook om vertrouwen te tanken en punten te scoren richting de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Het EK is een belangrijk kwalificatiemoment voor het belangrijkste sportevenement ter wereld.

Kirsten Wild heeft het drukste programma van de gehele baanformatie van bondscoaches Adriaan Helmantel (duuronderdelen) en Hugo Haak (sprintnummers), de Overijsselse komt uit op de olympische onderdelen omnium en madison (met Amy Pieters). Op beide onderdelen veroverde ze in maart van dit jaar de wereldtitel in het Poolse Pruszkow. Ook staan de scratch en de afvalkoers op haar programma.  

Andere bekende namen die in actie gaan komen zijn wereldkampioen sprint Harrie Lavreysen, wereldkampioen keirin Matthijs Büchli en wereldkampioen puntenkoers Jan Willem van Schip. Maar ook de teamsprinters hebben een naam hoog te houden. Zij wonnen de afgelopen twee WK’s op dit onderdeel en zijn in het bezit van het wereldrecord op een laaglandbaan. Naast de al genoemde Lavreysen en Büchli maken ook Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg uit Apeldoorn  deel uit van dat kwartet.   

Net als de sporters kijken de coaches uit naar een in hun ogen belangrijk EK. Bondscoach Adriaan Helmantel: " We willen presteren voor eigen publiek, maar er zijn ook belangrijke punten te verdienen voor plaatsing van de Olympische Spelen. We gaan er voor om het publiek in hopelijk een vol Omnisport weer op de banken te krijgen!" Collega Hugo Haak kan zich vinden in die ambitie  " Met veel vertrouwen kijk ik met de sprintselectie uit naar de EK in eigen huis waar wij bij de mannen als regerend Europees kampioen teamsprint er alles aan doen om de titel in ons bezit te houden. Bij de vrouwen verwacht ik ook dat wij om de medailles kunnen strijden." 

Het WK in Apeldoorn begin 2018 kende een geweldige ambiance. Het enthousiaste publiek en de succesvolle sporters zorgden voor een wisselwerking waar de toppers van het Nederlandse baanwielrennen nog met grote voldoening op terug kijken. Filmpjes van dat WK zorgen in training nog altijd voor motivatie bij de mannen en vrouwen in het oranje. Het EK op de baan van 16-20 oktober biedt een uitgelezen mogelijkheid om de beoogde toppers van de Olympische Spelen in Tokyo van dichtbij aan het werk te zien. Tickets zijn te verkrijgen via www.ekbaanwielrennen.nl.

Selecties:

Scratch

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: wordt volgende week bekend gemaakt

 

Afvalkoers

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: wordt volgende week bekend gemaakt

 

Omnium

Vrouwen: Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip

 

Puntenkoers

Vrouwen: Amy Pieters

Mannen: Jan-Willem van Schip

 

Madison

Vrouwen: Amy Pieters en Kirsten Wild

Mannen: Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik

 

Teamsprint

Vrouwen: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli

 

Individuele sprint

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Mannen: Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen

 

Keirin

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Mannen: Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen

 

1 kilometer tijdrit

Theo Bos en Sam Ligtlee

 

500 meter tijdrit

Kyra Lamberink en Steffie van der Peet

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00