• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Overzicht Vrouwenvoetbal: Marije Wientjes vier keer succesvol voor vrouwen ZVV '56

VROUWENVOETBAL – Alle Apeldoornse ploegen wonnen dit weekend. ZVV en Klarenbeek gaven zaterdag al het goede voorbeeld. Victoria Boys volgde zondag met een 4-0 overwinning op de nummer drie RK Deo.

Victoria Boys

Trainer Alparslan Kirboga sprak over een goede wedstrijd van zijn team waarin voornamelijk in de eerste helft het verschil werd gemaakt. “Toen speelden we het overtuigendst, hielden we het veld goed breed en maakten we goed gebruik van de ruimtes die daardoor ontstonden”, aldus Kirboga.

Na 20 minuten spelen had Iris Nijhof haar ploeg al op een 1-0 voorsprong gezet. Een kwartiertje later kopte Floor Wesselink uit een hoekschop de 2-0 binnen. Na de rust nam RK DEO meer risico zodat er nog meer kansen voor de Apeldoornse vrouwen kwamen. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de 3-0 door Sabine Gerrits. Sanne Amersfoort zette vlak voor tijd de 4-0 eindstand op het bord.

ZVV ‘56

Zaterdag won ZVV’56 de uitwedstrijd bij Heerenveense boys met 2-6. Marije Wientjes had een groot aandeel in de Apeldoornse overwinning. Zij was zaterdag goed voor vier treffers. Nanne Jansen en Vera Lelievelt namen de andere twee doelpunten voor hun rekening. Bij rust leidde de ploeg van trainer Marcel Das al met 2-3, volgens Das niet meer dan terecht: ”We hebben nu de kansen die we kregen wel weten te benutten. We waren veel sterker. Als we alles hadden benut dan waren we zeker in de dubbele cijfers terecht gekomen”, aldus Das.

Klarenbeek

De vrouwen van Klarenbeek staan in 1B momenteel derde. Dit is mede te danken aan de winst afgelopen zaterdag tegen Winsum (1-3). In die wedstrijd domineerde de ploeg van Jan Ligtenberg de volle 90 minuten: ”Een prima resultaat want wij waren ook de betere ploeg. Toen Winsum na de pauze wind tegen kreeg kwamen zij nauwelijks meer van de eigen helft.” Dat was ook het moment waarop alle doelpunten vielen. Cynthia Beekhuis schoot tweemaal raak voor Klarenbeek, waaronder een fraaie vrije trap in de kruising. Het slotakkoord kwam van de voet van Kim Heuvelink.

Uitslagen Vrouwenvoetbal

Zaterdag 26 oktober

1B. 14.30: Winsum - Klarenbeek: 1-3 (0-0)

2C. 15.00: Heerenveense Boys - ZVV ’56:2-6 (2-3)

Zondag 27 oktober

1C. 14.00: Victoria Boys – RKDEO: 4-0 (2-0)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
18:00 tot 19:00