RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Marije van Hunenstijn naar WK atletiek

ATLETIEK - Marije van Hunenstijn staat aan de vooravond van haar eerste individuele deelname aan een WK atletiek. Het WK atletiek is dit jaar van za. 28 sept. t/m zo. 6 oktober in Doha, Qatar.

De 24-jarige Apeldoornse atlete voldeed op 30 juni zowel aan de limiet voor deelname aan de 100 m. op het WK in Qatar, en pakte tegelijkertijd het ticket voor deelname aan de Olympische spelen volgend jaar in Tokio. Dit deed ze door op die afstand 11.13 s. te lopen, waarmee ze ook meteen haar snelste tijd ooit liep.

In Doha mikt van Hunenstijn op een plek in de halve finale. Daarnaast zal ze samen met Dafne Schippers ook onderdeel uit gaan maken van de 4x100 m. estafetteploeg. Dit team staat al jaren hoog in de Europese top en ook op dit onderdeel wil de blonde Apeldoornse zo goed mogelijk voor de dag komen.

Voorafgaand aan de Wereldkampioenschappen staat nog een trainingskamp van twee weken in Turkije op het programma, om alvast aan het warme klimaat te wennen, en neemt ze eerst nog deel aan een tweekamp tussen Europa en de Verenigde staten in Minsk. Die staat voor aanstaande maandag op haar agenda. Ze zal daar samen met drie sprintsters uit Europa de krachten gaan meten met vier loopsters uit de USA. Vervolgens reist ze af naar Turkije.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn