RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Mannen Dynamo gaan ver van huis

Van onze mediapartner Stedendriehoek

VOLLEYBAL – Drs. P bezong ooit hoe zijn rit naar Omsk net iets te lang duurde. Op zoek naar sportieve roem wagen de volleyballers van Draisma Dynamo (Драисма Динамо in het Russisch, red.) zich komende week nota bene nóg 650 kilometer oostelijker in het onherbergzame Aziatische deel van Rusland, dan waar de legendarische woordkunstenaar met trojka en gezin strandde.

Op bijna 6.000 kilometer van huis gaat de houder van de Nederlandse volleybalbeker bij Lokomotiv Novosibirsk de huid zo duur mogelijk proberen te verkopen in de heenwedstrijd van de achtste finales om de CEV Cup. Een uitdagende onderneming. Zowel in sportieve, financiële als logistieke zin. Dertien spelers, twee coaches, één verzorger, één scout, één manager en vier supporters vertrekken op zondag 26 januari naar Novosibirsk, liefst zes tijdzones verderop.

Ter plaatse verblijft de Apeldoornse afvaardiging twee nachten in hotel DoubleTree by Hilton Novosibirsk. De wedstrijd tegen de CEV Champions League-winnaar van 2013 vindt plaats op dinsdag 28 januari. Om zeven uur ’s avonds barst het spektakel los in de 3000 toeschouwers bevattende SKK Sever-hal. Het bliksembezoek aan Siberië wordt de volgende ochtend afgerond: de Draisma Dynamo-equipe vliegt woensdag 29 januari terug.

De return in de Draisma Dynamo Arena staat vastgesteld op donderdag 13 februari. Vanaf 20.00 uur gaat de koploper van de eredivisie in eigen hal alles in het werk stellen om Lokomotiv Novosibirsk op sportieve wijze te laten ontsporen.

Woensdag

Tekst Quinty Wolters

Afgelopen woensdag won Dynamo de doordeweekse competitiewedstrijd tegen Sliedrecht met 3 - 0.

De volleybalmannen van Dynamo speelde op een doordeweekse eredivisie ronde in eigen huis tegen Sliedrecht Sport. Eerder dit jaar stonden de twee ploegen ook tegenover elkaar, ditmaal in Sliedrecht, en om een plek in de halve finale van de nationale beker. Dynamo was destijds snel klaar in Sliedrecht, en had deze wedstrijd gerekend op revanche. Dit was echter niet het geval, en opnieuw gingen de Apeldoorners er met een 3-0 zege vandoor.

Dynamo begon stroef aan de wedstrijd. Sliedrecht kwam op een mooie voorsprong, en de uitspraak van Nico Manenschijn in een eerdere interview leek te kloppen: “Ik verwacht meer weerstand”. Eenmaal bij de 19 punten aan Sliedrechtse kant, bleek de bal toch weer rond te zijn, en won Draisma Dynamo alsnog de 1e set met 25-21. De 2e set had dezelfde stand, alhoewel Sliedrecht ditmaal niet mee kon komen, en werd de set eenvoudig gewonnen. In de 3e set was het verweer van de Zuid-hollanders gebroken. De set eindigde in sneltreinvaart met 25-13.

Volgens de clubsite liet Seain Cook weten dat het moeizame begin van de wedstrijd geen mentale oorzaken heeft gehad: ,,We hebben er de afgelopen dagen op de trainingen fysiek behoorlijk aan getrokken. Misschien dat we daardoor wat moeilijk op gang kwamen. Met mentaliteit heeft het niets te maken. Onze mentale weerbaarheid ligt juist erg hoog. Ik vind dat een van de sterke punten van ons team. Dat zag je vooral terug in hoe we het in die laatste set afmaakten."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn