RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lekker racen op het marktplein

WIELRENNEN - Woensdagmiddag vond op het Apeldoornse Marktplein een pre-evenement plaats voor het EK baanwielrennen dat in oktober in het Omnisport-centrum van start gaat. Deze zogenaamde dikke-bandenrace werd speciaal voor de allerkleinsten georganiseerd.

Een echte omroeper, een speciaal aangelegde wielerbaan en een echte vedette. Alles werd er woensdagmiddag aan gedaan om de kinderen die zich hadden ingeschreven voor de loopfietsen- of de dikke bandenrace het echte Tom Dumoulin of Marianne Vos gevoel te geven. Sterker nog. Voorafgaand aan de race hadden de kinderen via een videoboodschap van deze twee nationale toppers nog tips & tricks gekregen over waar je allemaal aan moet denken als je gaat racen. 

Olympisch medaillewinnares Elis Ligtlee was erbij om de jeugdige fietsertjes te begeleiden, weg te schieten en na afloop te huldigen. Ruim 25 kinderen waren op het evenement afgekomen en hadden zich niet alleen ingeschreven voor de fietsonderdelen, maar deden tevens flink mee aan alle andere activiteiten die op het marktplein waren uitgezet.

Organisatoren Martin Boomkamp en Rens Kamphuis van Libema profcycling waren enthousiast over de deelnemers: "Ze zijn lekker fanatiek en doen enthousiast mee", aldus de mannen, "en als ze vallen dan staan ze meteen weer op en klimmen ze op de fiets. Daar zitten volgens ons wel toekomstige profs tussen. De ware renners-spirit hebben ze in ieder geval." 

Voormalig topsprintster Elis Ligtlee sloot zich daarbij aan: "Ik ben ambassadrice van het EK. Een belangrijk EK want het is het selectiemoment voor Tokio dus de sterkste Europeanen zullen aan de start verschijn. Ik vind het belangrijk om dat te promoten maar ook de breedtesport onder de aandacht te brengen", aldus Elis.

Voor Boomkamp en Kamphuis ook een belangrijke reden voor dit soort evenementen. "We verzorgen ook andere activiteiten: we doen bijv een clinic voor Pluryn en geven groepen kinderen adviezen over voeding..etc. Kortom een heel scala aan activiteiten. Je hoopt natuurlijk altijd dat daar veel kinderen aan meedoen. Meer mag altijd."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn