RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Karate-Do Smaal succesvol bij Beneluxkampioenschappen

KARATE – Op zondag 8 maart werd in de Sporthallen Zuid te Amsterdam de internationale Benelux karatekampioenschappen gehouden. De Apeldoornse karateschool Karate-do Smaal was goed vertegenwoordigd. Er werd gestreden bij de onderdelen kumite en kata.

Selina Cicek

Bij het onderdeel kata draaide de meervoudig kata kampioen Selina Cicek mee. Zij is de huidige Nederlandse en Open Nederlandse karatekampioene. In Amsterdam liet Selina haar klasse zien. Ze won overtuigend haar wedstrijden en werd voor de tweede keer in Amsterdam kampioen kata.

Selina deed in februari nog mee aan de Europese kampioenschappen die in Budapest werden gehouden. Daar bereikte zij de tweede ronde en kwam net tekort om in de finaleronde te komen. Na het EK was haar zelfvertrouwen enigszins verminderd, maar met deze overwinning heeft ze haar zelfvertrouwen volledig teruggekregen.

Matthew Martens

Matthew Martens draaide bij de senioren een goede wedstrijd. Hij werd derde bij het onderdeel kata senioren.

Sander Donatz

Sander Donatz werd kampioen bij de kata jeugd tot 12 jaar.

Nerena de Boer

In het onderdeel kumite werd Nerena de Boer – bij meisjes tot 28 kilogram – kampioen. Nerena heeft inmiddels al meerdere titels op haar naam staan.

Bij de jongens tot 10 jaar en 35 kilogram vocht Vince Feenstra goede wedstrijden. Hij bereikte een mooie derde plaats. Stan de Boer vocht in de klasse tot 14 jaar en bereikte de finale. Hij verloor nipt en werd tweede in zijn klasse. Nurettin van Emst draaide in de cadetten groep (14 en 15 jaar) in de voorronden goed mee, maar helaas in de finale verloor hij op voordeel van de tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.