RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Ik wil het EK en het WK spelen', Steven Berghuis vol ambities bij Oranje

APELDOORN - Steven Berghuis uit Apeldoorn vindt zelf dat de tijd rijp is voor een vaste basisplaats in Oranje. Onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer wil hij die kans definitief pakken. Na een aantal sterke seizoenen bij Feyenoord, leek een transfer naar het buitenland voor Berghuis de voorbije maanden reëel. De 28-jarige aanvoerder koos voor een langer verblijf in Rotterdam, vooral ook met het oog op Oranje.

Berghuis had zijn zaakwaarnemer laten weten dat hij alleen iets van hem hoefde te vernemen als een club uit de top vijftien van Europa zich zou melden. "Dat bleef vrij lang uit, tot de laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt. Maar het werd niet echt concreet. Dus heb ik er ook niet over hoeven nadenken", aldus Berghuis.

'Niet uitblinkend'

In de eerste vier competitiewedstrijden van dit seizoen scoorde Berghuis liefst zes keer. Bij Oranje kreeg de buitenspeler tegen Mexico (0-1) woensdag een basisplaats en na afloop werd Berghuis in de analyses omschreven als een van de lichtpuntjes. "Laten we ook niet overdrijven, het was oké. Maar ik was ook niet uitblinkend", vindt de Apeldoorner, die mede 'profiteerde' van de afwezigheid van de geblesseerde Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur en zondag tegen Bosnië en Herzegovina vermoedelijk weer vanaf het begin mag meedoen.

Berghuis eist van zichzelf dat hij ook op die positie blijft staan als alle buitenspelers wel beschikbaar zijn bij Oranje. "Koeman maakte daarin vaak een andere keuze. Hij speelde met Bergwijn of Quincy Promes op rechts. Dat waren natuurlijk jongens die het in de Champions League ook goed lieten zien. Tot op heden is het nog niet echt gelukt een vaste plek af te dwingen. Daarvoor moet ik belangrijk zijn en echt wat toevoegen, net zoals ik dat bij Feyenoord doe. Met doelpunten en voorzetten, zodat ze niet om me heen kunnen", aldus de oud-speler van onder meer AZ en Watford, die in zeventien interlands nog niet wist te scoren.

'Bij het EK en WK zijn'

De persoonlijke doelstellingen met Oranje zijn voor Berghuis duidelijk. "Ik wil er bij het EK en het WK bij zijn. Dat is ook een reden geweest om niet zomaar de stap naar het buienland te maken, naar een club waar ik niet weet waar ik terecht kom. Hier weet ik dat ik in beeld blijf bij Oranje."

Zie ook: Steven Berghuis terug in Oranje-selectie

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn