RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hockeyoverzicht: Winst is opsteker voor Ares mannen

HOCKEY - De mannen van AMHC versloegen zondagmiddag GHBS met 3-2. Volgens trainer Daan Weissink een verdiende overwinning:”We hebben zelfs eigenlijk nog verzaakt om eerder uit te lopen. We hebben deze wedstrijd met lef verdedigd en druk gezet op hun helft. Loon naar werken!”

Bij de Apeldoorners maakte Jaap Rondhuis voor de rust de gelijkmaker, nadat de gasten eerder op een 0-1 voorsprong waren gekomen. Na de rust bracht Jorth Pieterson uit een strafcorner de voorsprong voor de Apeldoorners (2-1) en nadat GHBS weer op gelijke hoogte kwam, zorgde Jan van Amerongen middels de 3-2 voor de tweede overwinning van AMHC dit seizoen.

Ares won bij Arnhem met 1-2. Een opsteker die de ploeg na de twee eerdere nederlagen wel kon gebruiken. Voor Ares waren Yorden Groot uit een strafcorner in het eerste kwart en Jesper Bouwman middels een veldgoal in de tweede doorgang de doelpuntenmakers.

Vrouwen

De vrouwen van Apeldoorn wonnen de uitwedstrijd tegen Bemmel met 0-1. Anne Stegeman maakte voor Apeldoorn in de 16e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Volgen Boy van Loon begon zijn team wat stroef aan de partij, maar kwamen de vrouwen er gaandeweg beter in. Na de rust was het overwicht van Apeldoorn groot. De ploeg kreeg vele kansen, maar het vergat zichzelf ervoor te belonen. “De laatste minuten maakten we het vooral zelf spannend, maar gelukkig en terecht bleef het 0-1 voor ons en konden we de drie punten mee naar Apeldoorn nemen”, aldus trainer Boy van Loon.

Ares kwam in Arnhem voor door treffers van Maud Leereveld (0-1) en Marieke vd Burg uit een cornervariant (0-2). In de tweede helft verzuimde de Apeldoornse vrouwen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. “Arnhem speelde met de hoge bal op de counter en kreeg op dubieuze wijze corner op corner mee”, aldus trainer Remco van der Have. “Uiteindelijk werd door een onterechte strafbal de winnende treffer door Arnhem gemaakt. Erg zuur voor ons maar ons spelbeeld over de hele wedstrijd was echt goed”, verklaarde van der Have.