RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hockeyoverzicht: Mannen winnen en vrouwen verliezen

HOCKEY – In 3D wonnen de mannen van Ares van Flevoland (3-2). AMHC versloeg op eigen veld Shinty met 4-2. Beide vrouwenteams verloren in 2D met 2-1.

De eerste twee kwarten van de wedstrijd van de Ares mannen was ietwat eentonig. Flevoland verdedigde compact en Ares kon zijn draai niet vinden. Het eerste doelpunt van Flevoland kwam dan ook voort uit een verdedigingsfout van Ares. De gelijkmaker kwam ook ineens uit de lucht vallen. Eindelijk kwam er pass goed aan via de linkerkant van het veld, waarbij Robert Keus de bal trefzeker in het doel schoot. Het derde en vierde kwart gaf een heel andere wedstrijdbeeld te zien. Het werd allemaal wat harder. Waar in de eerste twee kwarten geen kaarten of strafcorners vielen, werden er in het derde en vierde kwart drie gele kaarten uitgedeeld en vier strafcorners. Toch waren het velddoelpunten die de beslissing brachten. In het derde kwart was een verdedigingsfout van Flevoland nodig om Jasper Bouman in stelling te brengen (2-1). In het laatste kwart kwam Flevoland toch weer snel langszij. Beide ploegen gingen voor de winst, en het was wederom Robert Keus die aan de zijkant een lange pass keurig stillegde en gelijk voor het doel schoot. Yoeri van de Graaf kon deze makkelijk intikken (3-2).

De mannen van AMHC wonnen in 1D met 4-2 thuis van Shinty. GertJan Ashouwer bracht zijn ploeg twee maal langszij. De laatste score was uit een strafbal, na sticks binnen de cirkel. Vlak voor de rust bracht Jorth Pieterson AMHC op voorsprong. Dit kunstje herhaalde Pieterson na de thee nog een keer. Volgens Daan Weissink maakte de strafcorner het uiteindelijke verschil:”Wij waren niet echt veel beter dan Shinty, maar deze keer wel veel effectiever, vooral bij het nemen van strafcorners.”

Vrouwen

Ares ging zondagmiddag op eigen veld ten onder tegen Boxmeer. Remco van der Have vond dat zijn ploeg vooral tegen zichzelf aan het strijden was: ”Ik heb vandaag helaas geen echt team gezien, we vochten vooral tegen onszelf”, aldus van der Have na afloop. Ruby Schaake zorgde nog wel voor de 1-1, maar daarna was voor Ares de koek op. In het derde kwart besliste Boxmeer de wedstrijd.

Hetzelfde verhaal kan verteld worden over de vrouwen van AMHC. Boy van Loon gaf in zijn commentaar na afloop aan: “ We begonnen weer veel te slap. Blijkbaar moet de tegenstander eerst scoren alvorens we wakker worden”, aldus van Loon. “Qua veldspel was het allemaal best goed, maar we verzuimden simpelweg de kansen af te maken.” Na de 1-0 achterstand zorgde Roos Kranenbeek nog voor de gelijkmaker, maar al voor rust scoorde Arnhem de winnende treffer.