RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hockeyoverzicht: Derby zonder winnaar

HOCKEY – De eerste clash tussen de vrouwen van AMHC en Ares is zondagmiddag geëindigd in een gelijkspel (2-2). Op grond van het veldspel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen al kreeg AMHC op grond van een batterij aan strafcorners verreweg de meeste kansen.

De vrouwen van Ares begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen tegen het einde van het eerste kwart de beloning, toen Nienke van der Burg uit een strafcorner de 0-1 binnen wist te tikken. Ares bleef sterk spelen maar kon niet voorkomen dat Lot Platteel vlak voor de theepauze de gelijkmaker langs keepster Judith Hupkens wist te schuiven (1-1). AMHC was vol zelfvertrouwen aan het duel begonnen en putte duidelijk moed uit de gelijkmaker, want in het derde kwart was de ploeg van Boy van Loon heer en meester op het veld. Het verzuimde echter te scoren en ook de vele toegekende strafcorners waren aan de thuisploeg niet besteed. Na tien minuten was Roos Kranenbroek er dichtbij toen ze na een fraaie, van eigen helft opgebouwde aanval, haar schot af zag ketsen op de paal.

Groot was dan ook de teleurstelling bij de thuisploeg toen vlak voor het einde van het derde kwart Sara Hars, na een perfecte voorbereiding door Anne Lemans, de bal in het lege AMHC doel kon tikken. (1-2).

AMHC liet het er niet bij zitten en in het vierde kwart kwam de sfeer, die hoort bij een Apeldoornse derby, pas echt opzetten, want ook bij Ares werden de reserves aangesproken. Begin vierde kwart leek het erop dat AMHC de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken. Milou Ancher kogelde vanuit een strafcorner snoeihard de gelijkmaker binnen (2-2), maar zag even later hoe een grote kans voor Ares net langs de uitgespeelde keepster Danielle Engels en ter opluchting ook net langs het goal van AMHC ging. Hoewel Apeldoorn aan het einde nog kans kreeg om middels strafcorners de wedstrijd naar zich toe te trekken, hield Ares verdedigend knap stand. Na afloop voelde het voor Ares als een verdiend punt, terwijl bij de thuisploeg over het algemeen toch de teleurstelling overheerste.

Ares trainer Remco van der Have sprak van een verdiende puntendeling:”Ik vond ons de eerste helft zelfs sterker maar kan leven met het gelijke spel. Zeker verdedigend hebben mijn meiden het goed gedaan.”

Mannen

De mannen van Apeldoorn wonnen een slechte wedstrijd uit tegen Amersfoort met 2-3. Bij de rust keek het team van Daan Weissink tegen een 2-0 achterstand aan. Weissink:”We begonnen te zwak, te slap en maakten technisch veel fouten. Amersfoort wilde wel en kwam terecht op een 2-0 voorsprong.”

Na de rust ging AMHC beter spelen en nam meer risico, wat aan het begin van het vierde kwart resulteerde in de aansluitingstreffer door Gert-Jan Ashouwer. Omdat Amersfoort verzuimde om uit te lopen en zelfs niet wist te scoren uit een strafbal, scoorde Apeldoorn op het einde nog tweemaal via Jaap Rondhuis en Tom de Haan. Volgens Weissink was keeper Jan Jurre Maakal de man die Apeldoorn er deze wedstrijd doorheen hielp.

Ares moest bij Drienerlo een 5-2 nederlaag incasseren. Ares kwam nog wel op voorsprong door een goal van Robert Keus (0-1), maar in het tweede kwart kwam de thuisploeg al langszij en vijf minuten later zelfs op voorsprong. In het derde kwart maakte Yorden Groot 2-2 uit een strafcorner. Ares drong vervolgens aan maar zag in het vierde kwart Drienerlo de 3-2 maken. Ook daarna bleven de Apeldoorners jagen op de gelijkmaker, maar het was Drienerlo dat profiteerde en nog twee treffers binnenschoot. Dennis Augusteijn brak in het duel zijn hand en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.