• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het Apeldoornse volleybal: Alleen de mannenploegen winnen

VOLLEYBAL – In de Eredivisie boekte de mannen van Dynamo een snelle cleane 3-0 thuisoverwinning op SSS. De vrouwen verloren thuis van Vocasa met 1-3. Met diezelfde cijfers keerde de vrouwen van Alterno huiswaarts na hun Eredivisie-wedstrijd tegen Regio Zwolle. In de laagste klasse, de derde divisie, hadden de Alternomannen geen enkele moeite met de Dierense Rebellen.

Mannen

De overtuigende manier waarop de afgetekende 3-0 overwinning van tegen SSS tot stand kwam, zal bij Dynamo tot tevredenheid stemmen. De geconcentreerd spelende ploeg van Redbad Strikwerda liet er geen twijfel over bestaan wie zaterdagavond het betere team was. Bij Dynamo mochten Jeroen Rauwerdink, Renzo Verschuren, Rik van Solkema, Wessel Blom, Maikel van Zeist, spelverdeler Freek de Weijer en libero Jeffrey Klok starten van Coach Redbad Strikwerda. In set drie konden Sjors Tijhuis, Matts Kruiswijk en Seain Cook als libero ook nog wat speelminuten meepikken. Van Solkema vond na afloop dat zijn ploeg zich prima hersteld had na het verlies tegen landskampioen Orion.

In de derde divisie won Alterno van Rebelle uit Dieren. Anders dan de einduitslag doet vermoeden lagen de setstanden, met uitzondering van de tweede, ontzettend dicht bij elkaar. Alterno trok echter aan het langste eind en is nu lijstaanvoerder in de derde divisie B.

Vrouwen

In Zwolle verloor het piepjonge Alterno in vier sets van Regio Zwolle dat ook dit seizoen weer onder leiding staat van voormalig Alterno trainer Wilfried Groothuis. De druk begon voor Zwolle wel toe te nemen, want die hadden nog nul punten na drie gespeelde wedstrijden. Na verlies in set één en twee wonnen de dames van Alterno ook nu weer de derde doorgang. Zwolle had die hele set een ruime voorsprong, maar zag bij 21-16 Alterno erop en erover komen en de setwinst alsnog pakken (23-25). In de vierde set kon Alterno echter geen vuist meer maken en ging de winst naar Regio Zwolle dat hierdoor aansluiting vindt bij de subtop. Alterno heeft nu alleen Peelpush en Sneek nog onder zich.

Even gloorde er hoop aan de horizon toen Dynamo, na een 2-0 achterstand in sets, de derde doorgang had gepakt en in de vierde op 24-24 kwam. Een vijfde set zat er echter niet in voor de Apeldoornse dames in de Topdivisie want de Nijmeegse formatie sloeg de laatste twee punten binnen en stapten als overwinnaar van het veld. 

Uitslagen Zaterdag 19 oktober

Mannen

3B. 17.30 u . Rebelle - Dros Alterno: 0 -4 (23-25, 15-25,26-28,25-27)

ED. 20.00 u. Draisma Dynamo – SSS: 3-0 (25-14, 25-9, 25-21)

Vrouwen

ED. 20.00 u. Regio Zwolle - Dros Alterno: 3-1 (25-23 25-20 23-25 25-17).

TD. 16.30 u. Dynamo – Vocasa: 1-3 (17-25, 22-25, 25-21,24-26)

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
18:00 tot 19:00