RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het aftellen is begonnen

Van onze mediapartner Stedendriehoek. Door: Dennis Licht

Tijdens de jaarwisseling hoor ik elk jaar weer allerlei goede voornemens voorbijkomen. Gezonder eten, stoppen met roken, minderen van alcoholconsumptie, vaker met de fiets naar het werk, starten met hardlopen, ’s avonds de werktelefoon uit. Dat veel mensen dit niet volhouden, is allang geen nieuws meer.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de exacte datum waarop de goede voornemens alweer worden losgelaten, 12 januari is. Slechts twaalf dagen worden de goede intenties gemiddeld volgehouden. Om vervolgens weer in slechte gewoontes te vervallen. Bij welke groep hoor jij? De afhakers of de volhouders?

De afgelopen maanden heb ik een aantal van die volhouders mogen trainen. Zij reageerden op een oproep om zich aan te melden voor het Silvana Running Team. Om professioneel begeleid te worden voor de 8 kilometer tijdens de Midwinter Marathon. Er kwamen tientallen motivatiebrieven binnen en een select gezelschap met uiteenlopende achtergrondverhalen werd uitgekozen.

Gaandeweg hebben bijna alle teamleden al eens met een blessure of pijntje te maken gehad. Sommigen zelfs met een motivatiedip. Maar ondanks die beren op de weg hebben ze doorgezet en volgehouden. Of zoals in de woorden van één van de deelnemers: “Zonder mijn teammaatjes en zonder het begeleidingsteam, was ik allang afgehaakt!”

Het aftellen is begonnen. Nog een paar weken en dan staan we met zijn allen aan de start van de Midwinter Marathon op die prachtige Koninklijke Loolaan. Rijen dik staan daar mensen elk jaar weer te kijken, naar al die lopers die wél hebben volgehouden. Stiekem willen ze allemaal meedoen en in de voetsporen treden van de deelnemers.

Ze kijken jaloers naar degenen die geen goede jaarwisseling nodig hadden om goede voornemens waar te maken. Maar die net als de leden van het Silvana Running Team de handschoen hebben opgepakt en tegen zichzelf hebben gezegd: “En nu ga ik echt iets veranderen aan mijn leven!” Wil jij ook wat veranderen aan je leefstijl, zoals meer bewegen door te gaan hardlopen, maar dan op een verantwoorde en professionele manier? Dat kan! Stuur me dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak direct een afspraak om kennis te maken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn