RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Groen wit ‘62 wint derby van Apeldoornse Boys

VOETBAL - Groen Wit '62 bleek zondagmiddag de sterkste in de eerste Apeldoornse derby van het nieuwe seizoen. Apeldoornse Boys werd met 1-3 aan de zegekar gebonden.

Door Jan ten Hove

Nadat voorzitter Marieke Pompen van de Boys de vertrekkende trainers Danny Dassen en Raymond van de Werf had bedankt voor hun werkzaamheden was er nog een grote verrassing. Op het wedstrijdformulier was op het laatste moment de naam Pascal van het Erve bijgeschreven. Pascal die vorige seizoenen regelmatig als spits scoorde, is dit seizoen overgestapt naar de zaterdag afdeling, maar was kennelijk als geheim wapen aan het zondagteam toegevoegd. Dat zette overigens niet al te veel zoden aan de dijk.

Groen Wit zette met een versterkt middenveld direct druk op de Boys. Dit leidde in de 17e minuut tot de openingstreffer. In een kluts situatie kwam de bal tegen het hoofd van Bram van Voorneburg en was Boys keeper Yasin Türkyilmaz geslagen. 0 - 1. In de 22e minuut verdubbelde Michael de Zwaan de score door een perfecte voorzet van Aaron van Leer doeltreffend af te ronden. 0 - 2. In de blessuretijd van 1e helft haalde Sybren Mulder de doorgebroken Pascal van het Erve onderuit. De prima leidende scheidsrechter Ferry van Ark kon niet anders dan de rode kaart trekken voor Groen Wit's laatste man.

In de 2e helft probeerden de Wapendragers de overtal situatie uit te buiten, maar dat lukte niet helemaal tegen het compact spelende Groen Wit. Toen bovendien aanvoerder Burak Tekay van de Boys in de 58e minuut, een terecht gegeven strafschop mistte, was het geloof op een goed resultaat vrijwel verdwenen. In de 61e minuut herstelde Burak zijn fout door een vrije trap rand 16 meter tot doelpunt te promoveren. 1 - 2. Even was er hoop, maar nog geen 2 minuten later gaf Jordy Stouten van ruim 20 meter Boys doelman Türkyilmaz het nakijken en herstelde hij daarmee weer de marge van twee doelpunten. 1 - 3.

Tenslotte liep in de 72e minuut Apeldoornse Boys spits Mucahid Kiliç nog tegen zij tweede gele kaart en dus rood aan.
Al met al een verdiende overwinning voor de Matenaren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.