RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Estafettevrouwen met Schippers en Visser verspelen wereldtitel door slechte wissel

CHORZóW - De Nederlandse sprintvrouwen lagen op koers voor goud in de finale van de 4x100 meter op de WK estafette, maar met een trage wissel tussen derde loopster Nadine Visser uit Arnhem en slotloopster Naomi Sedney verspeelde het kwartet een zeker lijkende wereldtitel. Sedney sleepte er nog brons uit.

Jamile Samuel en Dafne Schippers uit Oosterbeek openden sterk in de finale. Ook de wissel van het stokje tussen Schippers en Visser ging goed en de Europees kampioene op de horden kwam met ruime voorsprong de bocht uit richting Sedney. De laatste loopster begon echter te snel, waardoor ze moest inhouden om een foute stokwissel te voorkomen. De snelheid was er daardoor volledig uit; de Italiaanse Vittoria Fontana en de Poolse Pia Skrzyszowska renden Sedney voorbij. De tijd was 44,10. Kampioen Italië klokte 43,79.

Het missen van de gouden medaille was een teleurstelling, maar het belangrijkste doel was al bereikt op de World Relays. De Nederlandse vrouwen plaatsten zich zaterdag in de series, toen nog met Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn, als snelste voor de finale op de 4x100. Daarmee kwalificeerden ze zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

Zie ook: Dafne Schippers loodst estafettevrouwen naar olympisch ticket

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn