RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Elf finalisten voor BMX Apeldoorn

BMX - Op de Gelderse kampioenschappen BMX van het NFF heeft BMX Apeldoorn zaterdagmiddag uitstekend gepresteerd. De vereniging wist maar liefst 11 rijders in de finale te krijgen. Van die groep lukte het alleen Gerben Dorland (49) jaar om de titel te pakken. Hij deed dit in de klasse mannen boven 45. Dorland liet in de finale de concurrentie ruim achter zich.

Na de tweede manche gaf hij aan eigenlijk voor de lol mee te doen: “Ik was eigenlijk al gestopt, maar ze hebben me toch weer gestrikt om mee te doen. Het drie tot vier keer trainen is voor mij momenteel toch wel lastig, maar volgend jaar wordt ik 50 en dan ga ik wellicht toch weer wat serieuzer aan de bak. Er is ook een internationale klasse boven 50 en wellicht dat ik daar dan mee ga doen”, aldus de inwoner van Eerbeek.

Bij de andere categorieën pakte Henry van der Zwaag (27), die zijn eerste wedstrijd sinds zeven jaar reed, een mooie tweede plaats. Favoriet Nick Jansen (29) heerste tijdens de manches maar kwam in de finale in het begin de verdrukking, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Aan het evenement aan Kanaal-zuid deden zo’n 550 renners mee in 21 categorieën. Het Gelders kampioenschap maakt onderdeel uit van de rankingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap.

Meer foto's van dit evenement zijn te vinden op onze Facebook-pagina Apeldoorn Sport.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn