RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dynamo verstevigt koppositite

Door Quinty Wolters

VOLLEYBAL - Dynamo heeft vrijdagavond de topper in de Eredivisie tegen Lycurgus met 0-3 gewonnen. Hierdoor verstevigt Dynamo de koppositie en wordt de kans steeds groter dat het als lijstaanvoerder gaat beginnen aan de playoffs.

De vrijdagavondse Eredivisie topper in MartiniPlaza wasmet 1 uur en een kwartier een van de snelst gespeelde wedstrijden tegen Lycurgus. De ploeg van Redbad Strikwerda was in de 1ste set onverslaanbaar tegen de topploeg uit het hoge noorden. De set duurde net 20 minuten, en Lycurgus werd met 15-25 kansloos gelaten.

De 2e set begon Dynamo opnieuw ontzettend sterk aan de set, en nam een duidelijke voorsprong. Maar eenmaal verderop, liet Lycurgus veel vechtlust zien. Helaas was het niet genoeg voor de Groningers. Set 2 ging met 23-25 dan ook naar Apeldoorn. Set 3 beloofde niet veel spannends. Lycurgus had niet zijn dag, en Dynamo was top fit. De snelle set ging met 19-25 ook deze keer naar Dynamo.

Dankzij deze winst staat Dynamo nog steeds bovenaan in de Eredivisie volleybal met maar liefst 36 punten. 6 punten boven de huidige nummer 2, Lycurgus.

De ploeg van aanvoerder Freek de Weijer zal zich klaar maken voor een belangrijke wedstrijd die aanstaande woensdagavond plaats zal gaan vinden in het Topsportcentrum van de Achterhoek in Doetinchem. Dynamo gaat de strijd aan met Orion in de 1/2e finale van het bekertoernooi. Mochten zij deze wedstrijd winnen, dan staan ze (hoogstwaarschijnlijk) opnieuw tegen Lycurgus in de finale van de beker.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn