RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dynamo verliest bekerfinale en van Zeist

VOLLEYBAL - Het is Dynamo niet gelukt om voor de tweede keer op rij de finale om de nationale beker te winnen. In Den Bosch was Lycurgus met 1-3 te sterk. De brutaal spelende Groningers hadden gezien het spel over de gehele wedstrijd ook het meeste recht op deze prijs.

Door Gerard Phylipsen

De eerste set van Dynamo was een set waar weinig fouten werden gemaakt door de mannen uit Apeldoorn. Aanvallend was het zeer gevarieerd. Positief was dat de set eindigde in 25-22, maar negatief was het uitvallen van Maikel van Zeist. Bij een actie waarbij Jeroen Rauwerdink tegen de reclameborden botste om de bal terug te halen, verstapte van Zeist zich bij de tweede bal. Het lijkt erop dat hij dezelfde blessure heeft als Rick van Solkema in december heeft opgelopen (verzwikte enkel).Omdat normaal gesproken Renzo Verschuren zijn invaller is, maar die ook niet fit was , moest Redbad Strikwerda aanpassingen doen aan zijn team. Wessel Blom , normaal gesproken buitenspeler moest nu de middenpositie overnemen. Dat ging overigens niet slecht , maar omdat er toch her en der aangepast moest worden in de opstelling, werd de tweede set verloren. Voornamelijk doordat vooral de servicepass niet bij de spelverdeler aankwam.

Dat was ook in het begin van de derde set, maar toch knokte Dynamo via een 16-19 achterstand zich toch weer terug naar 23-23. Vooral Mats Kruiswijk, de libero , liet zien dat je tot het uiterste moet gaan om punten te kunnen scoren. Hij liep zelfs over de reclame borden heen de tribune in om een bal terug te halen en was ook zelfs daarna net op tijd terug om weer een verdedigende bal te passen. De set liep tot 26-26 gelijk op , maar door twee individuele fouten kon Lycurgus toch scoren (26-28).

De vierde set liep gelijk op tot 13-16, waarna de Apeldoorners via zes servicebeurten van Wessel Blom ineens over Lycurgus heen kon gaan naar 19-16. Lycurgus deed vervolgens echter hetzelfde , 19-22 waarna Dynamo de stand weer gelijk trok (22-22). Dat bleef heel lang gelijk op gaan tot 28-28, waarna toch weer de Groningse ploeg aan het langste eind trok met 28-30.

Assistent trainer Michiel van Dorsten gaf na de wedstrijd ook aan dat het verlies mede kwam doordat er veel blessures waren en dus weinig wisselmogelijkheden , maar vond ook dat Dynamo teveel persoonlijke fouten had gemaakt.

Daarnaast zijn er ook zorgen voor de play-offs , omdat de ziekenboeg nu wel erg vol begint te lopen. Gelukkig is Rick van Solkema bijna weer op zijn niveau, maar deze wedstrijd kwam voor hem nog te vroeg , want Redbad Strikwerda wilde geen risico's nemen met het oog op de play-offs. Dat geldt overigens ook voor Renzo Verschuren. Bij Maikel van Zeist is uiteraard niet bekend hoe ernstig de blessure is. Dat moet de komende dagen blijken en vooral of hij nog in actie kan komen tijdens de playoffs

Bekerfinale : Dynamo - Lycurgus  1-3  (25-22 , 18-25 , 26-28 , 28-30) .

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn