• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.
Door Quinty Wolters
VOLLEYBAL - In een kleine terugblik en voorbeschouwing aangaande het Europa Cup avontuur van Dynamo spraken we de 20-jarige spelverdeler Joris Berkhout. Hij reisde samen met zijn ploeggenoten 26 januari naar Rusland voor het Europese avontuur en zal het donderdag 13 februari opnieuw tegen Lokomotiv opnemen. Dit keer in een thuiswedstrijd, die plaats zal vinden in de Draisma Dynamo Arena.
Berkhout vertelt een geweldige ervaring te hebben beleefd in Novosibirsk. ,,Het was een lange reis, 9 uur vliegen is niet niks, en daarna kwam nog een busreis van 4 uur. Maar de ervaring was fantastisch. De wedstrijd was geweldig. Je zit in een hele andere cultuur. Het was erg koud, maar ik ben heel blij dat ik dit heb mogen meemaken.”
We vroegen hem met welke verwachtingen de spelers naar Rusland gingen. ,,Je weet dat ze eerste staan in de Russische competitie, een hele goede competitie. Dus je bent je bewust van het feit dat het echt een topteam is. Toen we eenmaal de video hadden bekeken en een plan hadden, beseften we wel dat we serieus aan de bak moesten."
En dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Dynamo maakte serieus goede kansen en werd, volgens Berkhout, student Sport en Bewegen, niet weggeslagen: ,,Het besef bij mij persoonlijk kwam rond het midden van de eerste set. We werden daar niet weggeslagen en waren serieus de set aan het winnen. Vanaf dat moment dachten we dat we echt konden volleyballen om te winnen. Dat had ik voor de wedstrijd niet verwacht.”
,,Ondanks het 3-0 verlies van Draisma Dynamo hoorden we links en rechts in de gangen dat het alsnog een mooie wedstrijd was. Het was zeker goed spel wat we leverden. Maar omdat het een mooie wedstrijd was, was het resultaat wel teleurstellend. Vooral in de tweede set, toen we het zelf in handen hadden. Dat was wel behoorlijk zuur. Er zaten wat schoonheidsfoutjes in en als we een paar eigen fouten niet hadden gemaakt, hadden we een setje kunnen pakken. Maar het was goed spel. We zijn ons er ook zeker van bewust dat er nog verbeterpunten zijn en omdat we dat weten, biedt het ook perspectief voor de returnwedstrijd.”
Draisma Dynamo zal hard aan de bak moeten in de Draisma Dynamo Arena. Er moet 3-0 of 3-1gewonnen worden om de alles beslissende Golden set te mogen gaan spelen. De Russen bezitten over een goede ‘troef’ laat Berkhout weten in zijn verwachtingen op de CEV Cup. ,,Ik verwacht dat het nog steeds een ontzettend goed team is. Ze hebben een sterke speler achter de hand. Hij speelde in Rusland niet, maar ze hebben hem wel tot hun beschikking. Als team doen ze het ontzettend goed, dus ik verwacht dat ze geen zwakke wedstrijd zullen neerzetten. Het zal vanaf onze kant puur vanuit de vechtlust moeten komen, met dezelfde drive als wij daar hadden. Als we de schoonheidsfoutjes eruit halen, dan zou het moeten lukken.”
Op hier en daar een pijntje na staat het team volgens de spelverdeler er fysiek prima voor. ,,Tuurlijk, we hebben allemaal af en toe een pijntje, maar ik denk dat we op Rik van Solkema en Renzo Verschuren na, allemaal in staat zijn om te spelen.” De 20-jarige diagonaal van Draisma Dynamo, Rik van Solkema, heeft in een kersttoernooi in België zijn enkel verzwikt. Van Solkema gaf een kleine update over zijn enkel: ,, Het gaat de goede kant op. Het is nu ongeveer vier weken geleden en ik train al weer wat mee met de ploeg. Van de week heb ik in het achterveld meegedaan en ik heb al een kleine sprong in de serve. De Bekerfinale is misschien nog wat vroeg, maar ik ga 100% voor de play offs!”

Renzo Verschuren zal de komende weken niet bereid zijn om te spelen i.v.m. rugklachten.
Naast de trainingsuren in de hal, besteedt het team ook veel tijd in de sportschool. ,,Onze krachttrainer zorgt dat we fysiek beter worden en daar zijn we ook hard mee bezig. Daarnaast hebben we ook 2 verzorgers die altijd op de training aanwezig zijn, dus die kunnen ons ook goed behandelen.” aldus, Joris Berkhout.
We vroegen Berkhout of hij tot slot nog iets aan zijn verhaal toe wilde voegen, en hij zei lachend: ,,Vliegtuigeten is voor één keer prima, maar na vier keer kun je het echt wel uitspugen gewoon!”
Kan de ploeg van trainer/coach Redbad Strikwerda een golden set uit de wedstrijd slepen? We gaan het zien. De returnwedstrijd om een plekje in de 1/4e finale van de CEV Cup vindt plaats op 13 februari om 20:00 uur in de Draisma Dynamo Arena.
Kaartjes zijn te koop via draismadynamo.nl
 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00