RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Drukke week voor Dynamomannen

Door Quinty Wolters

VOLLEYBAL - Woensdagavond 22 januari spelen de mannen van Redbad Strikwerda een eredivisie wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Twee weken eerder stonden zij ook tegenover elkaar, en won Dynamo eenvoudig met 3-0 van Sliedrecht in de kwartfinale om de nationale beker. Nico Manenschijn kijkt er net zo naar uit als andere wedstrijden: “Ik kijk niet anders naar de wedstrijd dan andere wedstrijden, maar denk wel dat Sliedrecht revanche wil nemen na de vorige wedstrijd. Ik ga ervanuit dat we meer weerstand krijgen.”

Zaterdag 25 januari spelen de mannen tegen Taurus Volleybal uit Houten. Het zal een ‘moetje’ genoemd worden. De momenteel beste eredivisieclub uit Nederland speelt tegen de (momenteel) nummer 6 op de ranglijst. Eerder dit seizoen wonnen zij gemakkelijk de wedstrijd met 3-0. De wedstrijd zal worden gezien als een voorbeschouwing op de Europacup wedstrijd.

Zondag 26 januari reizen de mannen van Dynamo af naar Novosibirsk (Rusland) voor de 1/8e finale van de CEV Cup. Zij gaan op dinsdag 28 januari de strijd aan met Lokomotiv Novosibirsk, een sterke tegenstander uit de Russische competitie. Het belooft dan ook een moeilijke tegenstander te worden voor de Apeldoornse Volleybal mannen.

Seain Cook keek in een Engelse interview met Quinty Wolters van RTV Apeldoorn terug op de europacup wedstrijd in Londen, waar hij 3-0 won van zijn vorige club IBB Polonia: “Het was goed om nog een keertje tegen hen te mogen spelen. En om hun team en hun fans te mogen zien was erg leuk. Ik denk dat ons niveau beter was dan die van hun, maar het was een leuke wedstrijd. ”

De mannen van succescoach Strikwerda zullen alles op alles moeten zetten in Novosibirsk. Zo laat ook Seain Cook dat weten: “ik verwacht heel veel van de tegenstander. Ze doen het erg goed in Rusland dit jaar. Het gaat echt een moeilijke wedstrijd voor ons worden. Ik verwacht dat ze een goed en fysiek team zullen zijn en dat wij heel goed moeten presteren om te kunnen winnen. Het zal goed voor ons zijn om de underdogs te zijn, voor de verandering.”

 Aan het teamverband en de blessures zal het in ieder geval niet liggen volgens Cook: “Het teamverband is erg goed. Ik denk dat er nog geen grote ruzies zijn geweest. Iedereen kan heel goed met elkaar opschieten. Iedereen probeert de beste speler in het team te zijn. Dat creëert een hele goede sfeer. Lichamelijk denk ik dat we allemaal in goede staat zijn. Niemand heeft echt blessures, op Rik van Solkema na. Lichamelijk denk ik dat we klaar zijn voor onze volgende wedstrijd.”

 “Ik denk dat we komen met onze beste beentje voor. Punt voor punt moeten we er voor gaan.” aldus, de 28-jarige passer/loper van Draisma Dynamo.

Beide eredivisie wedstrijden zullen live worden uitgezonden via de Facebook pagina van Draisma Dynamo. De wedstrijden starten om 20:00 uur in het Omnisport. Helaas is er geen mogelijkheid om de europese uitwedstrijd live te kunnen uitzenden. Er is tevens wel een livescore te volgen via flashscore.com. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur (Nederlandse tijd).

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn