• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De Adelaar ontwikkelt talenten voor Team Jumbo-Visma

WIELRENNEN - Wielertalenten op de Veluwe opgelet: Team Jumbo-Visma is op zoek naar jou! Samen met wielervereniging AR&TV De Adelaar gaat Team Jumbo-Visma talenten scouten op scholen en opnemen in een talentenpool. Deze groep met talentvolle renners wordt binnen De Adelaar begeleid met als doel om de huidige succesvolle generatie profrenners op te volgen.


“Naast topsport nu de breedtesport”

“Wielrennen heeft in de afgelopen jaren haar prominente plaats in de mondiale sport weer ingenomen. De sport is ongekend populair bij zowel jong als oud”, aldus Guido Willemsen, voorzitter Wegwielrennen bij De Adelaar. “Onze jeugdgroepen zijn in de afgelopen jaren in aantal verdubbeld en we krijgen steeds meer ambitieuze wedstrijdrenners. Na een mooi wedstrijdprogramma in onze Nieuwelingen- en Juniorenteams is het lastig om de overstap te maken naar het professionele niveau. Vaak krijgen alleen de supertalenten de mogelijkheid om door te groeien; van een structurele talentontwikkeling is eigenlijk geen sprake”.
 
Dit is precies het gat wat Team Jumbo-Visma (TJV) wil gaan vullen. Jaap van Hulten is onlangs bij TJV ingestapt als coördinator van de TJV Academy om de breedtesport aan te laten sluiten met de topsport. “Een intensieve samenwerking met regionale wielerverenigingen moet ons meer slagkracht geven in onze activiteiten om meer tieners op de racefiets te krijgen. De aandacht die deze wielerverenigingen kunnen geven zorgt ervoor dat de drempel voor jongeren verlaagd wordt om te gaan wielrennen en zich te ontwikkelen als sporter. Om dit mogelijk te maken delen we onze kennis met deze partnerverenigingen. Met dit initiatief hopen we dat er volgend jaar minimaal 150 nieuwe jeugdrenners lid geworden zijn van onze partnerverenigingen”.
 
TJV Academy

De TJV Academy heeft als doel om zich te ontwikkelen als kennis- en expertisecentrum voor het wielrennen in Nederland. Daarvoor worden de ploegleiders, trainers, medische staf maar ook renners gevraagd om hun kennis te delen en daarmee het wielrennen in Nederland verder op de kaart te zetten. “We gaan verder waar de Rabobank Wielerteam een aantal jaren geleden gestopt is”.  Dit programma heeft ervoor gezorgd dat de huidige generatie zich kon ontwikkelen tot het niveau waarop ze nu succesvol zijn. De TJV Academy zorgt voor de verankering van het wielrennen in de Nederlandse maatschappij.  
                                     

Scholenproject De TJV

Academy richt zich niet alleen op de huidige wielrenners, maar wil ook jongeren op middelbare scholen werven. Hiervoor heeft ze een aanpak ontwikkeld waarmee clinics en testen op middelbare scholen georganiseerd worden. Samen met De Adelaar neemt ze de gymles over en wordt het enthousiasme over het wielrennen op de leerlingen overgebracht. “We richten ons initieel op jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar. Als ze na de test een volgende stap willen zetten, dan zullen ze een introductieprogramma bij De Adelaar kunnen volgen. Daarin maken ze kennis met de verschillende disciplines van het wielrennen zoals de baan, weg en het veld. Vervolgens kunnen ze gaan trainen en zich voorbereiden op wedstrijden op landelijk of zelfs internationaal niveau”, zegt Guido Willemsen.
 
Een vliegende start De TJV Academy zal in de komende maanden diverse scholen in Apeldoorn en omgeving aandoen. Naast het schoolprogramma kunnen geïnteresseerden contact opnemen met De Adelaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het deelnemen aan de TJV Academy. Daarmee krijgt de Veluwse jeugd een vliegende start!
 
Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
AR&TV De Adelaar

AR&TV De Adelaar is opgericht in 1933 en biedt wielrenners op de Veluwe de mogelijkheid om de verschillende disciplines van het wielrennen uit te voeren. De bijna 600 leden rijden zowel op de weg, veld als op de wielerbaan.  De vereniging heeft als doel om wielrenners een uitdagende omgeving te geven, van jeugd tot en met vitale ouderen. AR&TV De Adelaar faciliteert tevens het baanwielrennen in het Omnisport Apeldoorn door het geven van trainingen, beschikbaar stellen van materiaal en het organiseren van wedstrijden. www.adelaar.org
 
Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma is een Nederlands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gelegd voor een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om innoveren, kennis delen, talentontwikkeling en krachten bundelen. Niet alleen op sportief gebied, maar ook commercieel en communicatief. Er heerst een nieuwe topsportcultuur, die dankzij grote toewijding, ontwikkeling en sportieve prestaties 'Nederlands trots' als belangrijke kernwaarde uitdraagt. Onder meer via eigen kanalen en overwinningen op het hoogste niveau inspireren we een nieuwe generatie en een steeds omvangrijkere schare sporters en fans. Management, coaches, atleten en partners delen kennis, werken samen en drijven elkaar sportief naar grotere hoogten met als doel: samen winnen,

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00