RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

CSV, AGOVV en Prins Bernard starten met winst

VOETBAL - CSV Apeldoorn, AGOVV en Prins Bernard zijn de competitie goed gestart. Alle drie de Apeldoornse voetbalverenigingen wisten zaterdagmiddag hun eerste wedstrijd te winnen.

In 1D haalde CSV Apeldoorn ongenadig uit tegen KHC Kampen. Op het eigen sportpark Orderbos werd het maar liefst 7-1 voor de ploeg van trainer Jeroen Burghout. Binnen tien minuten stonden de Apeldoorners al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Steven van Es opende en kopte twee minuten later al zijn tweede van de middag binnen. Samuel Krijns maakte het trio in de 10e minuut compleet. Na een half uur spelen miste Steven van Es de kans op een hattrick doordat zijn strafschop door de Kampense doelman Bruins werd gekeerd. Een kwartier na rust was het wel weer raak toen Fedde Timmer na een mooie actie van Romano Luhukay simpel kon binnentikken. De supporters van Kampen moesten tot 20 minuten na rust wachten voor de ploeg iets terug kon doen via Livai Vos (4-1). Een kwartier voor tijd vergrootte Fedde Timmer de marge naar vier (5-1) en een paar minuten later maakte Steven van Es zijn derde van de dag. Vlak voor tijd bepaalde Sander Krijns middels een geplaatste kopbal de eindstand op 7-1.

Trainer Jeroen Burghout verklaarde na afloop het veldspel van zijn team nog niet eens zo heel goed te vinden, maar zag tevens dat het scoren geen enkel probleem was: “Het plan is om binnen drie jaar terug te keren naar de hoofdklasse. Maar we kunnen zeker nu nog niet zeggen waar we staan, Daar is het veel te vroeg voor. Voor nu geniet ik gewoon”, aldus Burghout.

AGOVV begon het seizoen in 3B uitstekend tegen het Wageningse SKV. Al na een paar minuten schoot Maikel van der Wijk, op aangeven van Bas Ent, de 1-0 binnen. Middels een hoekschop kwam SKV na een half uur toch weer op gelijke hoogte. Sjoerd Mostert kopte binnen voor de gasten uit Wageningen (1-1). Vlak voor rust kwam AGOVV door een doelpunt van Lars Hoekman weer op voorsprong (2-1). Die werd na een kwartier spelen in de tweede helft vergroot door een treffer van Frank Averesch (op aangeven van Maikel van de Wijk). Eindstand 3-1.

In 4C won Prins Bernard de seizoensouverture met 3-0 van RDC. Voor de ploeg uit Uddel scoorde Dennis Bronkhorst, Arjen Koetsier en Gert Schouten.