RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Brons voor Elin Henninger

De Apeldoornse Elin Henninger (16) heeft in de klasse <52 kg. een bronzen medaille veroverd op de wereldkampioenschappen judo voor junioren. In Kazachstan won de judoka van de Arnhemse vereniging Bushi via een houdgreep van Marisol Torro uit de Verenigde Staten. Het is de eerste WK-medaille voor Henninger. Eerder dit jaar kroonde de Nederlandse zich al tot kampioen tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF).

Henninger die in de eerste ronde vrij was, opende tegen Bettina Bauer. Met twee waza-ari's won ze van haar Duitse opponent. In de kwartfinale bleek de als vierde geplaatste Liliia Nugaeva te sterk. De judoka uit Rusland scoorde vroegtijdig ippon. In de herkansing verzekerde Henninger zich voor een plek in de bronzen finale. Via een houdgreep werd Sarantuya Otgonjargal uit Mongolië verslagen.

Bron: Judobond

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn