RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Brons voor König en Van Hunenstijn, maar ze hoopten op meer

APELDOORN - De Velpse Benthe König heeft voor het derde jaar op rij een medaille veroverd op de NK Atletiek in Apeldoorn. De kogelstootster behaalde een bronzen medaille. Ook Marije van Hunenstijn behaalde een bronzen medaille, de Apeldoornse deed dat op de 60 meter.

Ze moest haar meerdere erkennen in Jessica Schilder (winnares) en Melissa Boekelman (tweede). König stootte een afstand van 16.98 meter en werd daarin dus derde.

Na afloop liet de Velpse atlete weten dat ze baalt van haar prestatie. "Natuurlijk ben ik blij met de bronzen medaille, maar ik kwam hier voor een persoonlijk record en een medaille. Die laatste heb ik, maar dat PR niet."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Daarvoor had König over de 17.20 meter moeten stoten. "En ik had het gevoel dat dat erin zat vandaag, daarom baal ik ook zo."

Brons in eigen stad

Marije van Hunenstijn liep in haar eigen stad naar een derde tijd op de 60 meter, achter Naomi Sedney en Jamile Samuel. Van Hunenstijn liep een tijd van 7.38, haar beste seizoenstijd, maar ze had gehoopt op meer. "Vorige week liep ik 7.39, nu 7.38. Ik had wel gehoopt sneller te zijn nu."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Toch stond ze er nu met een glimlach. "Het is mijn eerste indoormedaille, dus daar ben ik dan wel blij mee. Helaas kon er geen familie op de tribune zitten, maar ze hebben thuis op de livestream meegekeken."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn