RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Voetbal 3B: Robur et Velocitas vergroot zorgen van Albatross.

VOETBAL - Robur et Velocitas kwam in die andere derby van dit weekend met 1-3 als overwinnaar uit de bus. Door de nederlaag is Albatross de nieuwe rode lantaarndrager in 3B geworden.

De derby in de 3e klasse B werd een ware slijtageslag. Beide ploegen hadden veel belang bij een goed resultaat. Over het geheel genomen was het voetbal, misschien daardoor, kwalitatief matig. In de 1e helft was Robur duidelijk de beter voetballende ploeg. In de 12e minuut opende Daan van der Ven de score voor Robur met een droge knal (0 - 1) en in de 38e minuut verdubbelde Remon Koster de marge (0 - 2). Vlak voor rust bracht Nick van Kampen Albatross echter weer terug in de wedstrijd (1 - 2).

Na de rust ging Albatross vol voor de gelijkmaker en had het ook diverse mogelijkheden, maar de voorwaartsen sprongen heel onzorgvuldig om met de kansen. En zoals het, zo vaak gaat in het voetbal,  valt het doelpunt dan aan de andere kant. In de 85e minuut stelde invaller Jordy Stouten collega spits Sven Harmsen in staat om doeltreffend uit te halen (1-3) en daarmee de 3 punten mee te nemen naar de Anklaarseweg.

Vermeldenswaard is nog dat de Apeldoornse scheidsrecher Ronnie Veltmaat zijn 400e wedstrijd floot en dat prima deed.