• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Aquapoldro vrouwen winnen, mannen niet

WATERPOLO – Romy van Bijsteren was zaterdagvond belangrijk voor de vrouwen van Aquapoldro. In de met 10-12 gewonnen wedstrijd tegen Aqua-Novio ’94 zorgde ze twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker en een minuut later bracht ze haar ploeg op voorsprong.

Makkelijk ging het echter allemaal niet. De ploeg werd bij afwezigheid van Harold Wijngaards bij gelegenheid gecoacht door Remco Ruimerman, speler van heren 2. Hij zette zijn ploeg medio derde kwart middels een time-out weer op het juiste spoor en bracht het geloof terug in het team, aldus aanvoerster Lisa Hengeveld. “We lieten ons teveel meeslepen in hun fysieke spelletje en Remco hield ons een spiegel voor waardoor we er weer vol voor gingen.”

Aquapoldro moest het in Nijmegen aan het einde doen met nog slechts één wissel waardoor de vermoeidheid in de tweede helft toesloeg. De winst voelt daardoor extra lekker aan. “We hebben tot de laatste snik gevochten”, aldus Hengeveld, die met haar ploeg momenteel op de vijfde plaats staat.

Mannen

De mannen waren zaterdagavond voor eigen publiek dicht bij een stuntje maar kwamen uiteindelijk toch tekort tegen EZC, de koploper in de derde divisie C. De ploeg van coach Pieternella Mengelberg verloor in zwembad de Sprenkelaar nipt met 11-13.

Na drie periodes stond er 10-10 op het bord en zoals de stand deed vermoeden waren beide teams tot op dat moment volledig aan elkaar gewaagd.

EZC domineerde echter in het vierde kwart en besliste met drie treffers achter elkaar uiteindelijk de wedstrijd. Nick Dalhuizen was de meest scorende speler aan Apeldoornse zijde. Hij schoot vier maal raak. De mannen van Aquaplodro staan momenteel zesde.

 

Uitslagen waterpolo

3e divisie C. 19.15 u. Aquapoldro - EZC:11-13 (3-3, 7-7,10-10)

1e klasse A. 14.00 u. Aqua- Novio 94 – Aquapoldro: 10-12 (3-4, 6-7, 9-8)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn