RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns volleybaloverzicht (1): Dynamo

VOLLEYBAL – Waar de mannen van Dynamo de klus tegen Taurus in drie sets wisten te klaren, hadden de vrouwen een vijfsetter nodig om een punt over te houden aan de ontmoeting met VCN, de koploper in de Topdivisie.

Dynamo wint ondanks slechte wedstrijd

Door Quinty Wolters

Dynamo speelden zaterdagavond tegen Taurus in de reguliere competitie. Wat een makkelijke wedstrijd had moeten worden liep uit op een ‘slechte’ wedstrijd.

Mats Kruiswijk vertelt op de clubsite het volgende: ,,Het resultaat is er, maar als je het heel zwart-wit bekijkt, maken we het onszelf onnodig moeilijk. Als je in drie sets achttien blokpunten tegen krijgt, heb je met de ogen dicht aan staan te vallen. Wij waren te afwachtend in de aanval, maakten teveel eigen fouten en legden te weinig druk in onze opslagen. Daardoor gaven we Taurus het gevoel dat er wat te halen viel. We hebben voor onszelf hogere verwachtingen dan wat we vanavond hebben laten zien. Misschien zijn we wel te kritisch op onszelf, maar dit is wel een puntje van aandacht.”

De mannen van Redbad Strikwerda reizen vandaag (zondag) de lange weg naar Novosibirsk voor een lastige uitdaging. Wat de in eigen land behaalde resultaten waard zijn, zal dinsdag in Novosibirsk blijken. ,,Een kans heb je altijd. Maar of dat realistisch is tegen zo’n tegenstander, is een tweede. We praten over een tegenstander van wereldformaat. Novosibirsk is een ploeg die elke wedstrijd onder druk speelt en over een veel hoger budget beschikt dan wij. Ik vind het vooral heel gaaf om dit mee te maken. Ik heb nog nooit eerder in Rusland gespeeld. Onze wedstrijd vorig seizoen op de Azoren, is de verste reis die ik tot dusverre met Dynamo heb gemaakt. Qua afstand is dit nóg verder. Dit wordt voor ons een mooie gelegenheid om te zien waar wij staan als ploeg. Om te kijken wat zij blootleggen en wat wij tekort komen.”

Dynamo – Taurus: 3 – 0. Setstanden: 25-21, 25-23, 25-22

Vrouwen

Vrouwen Dynamo kunnen VCN net geen hak zetten

Door Jos Mulder

In de Topdivisie hielden de vrouwen van Dynamo aan het duel tegen VCN slechts één schamel puntje over, maar er had veel meer ingezeten voor de ploeg van trainer Michael Beugelsdijk.

In de vierde set kreeg Dynamo een matchpoint maar verzuimde dat te verzilveren, waardoor VCN de stand weer gelijk kon trekken in sets. In de vijfde, allesbeslissende doorgang, wisselde Dynamo met een comfortabele 8-2 voorsprong van helft en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar toch ging het mis.

Trainer Michael Beugelsdijk verklaarde tegenover de Stentor: ,,Het is weer hetzelfde liedje. We spelen bij vlagen heel goed, maar als we boven de twintig punten komen dan zijn we niet in staat om het professioneel uit te spelen.”

Topdivisie: SV. Dynamo – VCN: 2-3 (21-25, 25-21, 25-17, 27-29, 13-15)

Startende speelsters Dynamo: Leukenhaus, van Cooten, Samsom, Wassen, van Heck,van de Haar en Rouw (L).

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn