RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns volleybaloverzicht: Alterno

VOLLEYBAL – De vrouwen van Alterno hebben een zware week achter de rug. Afgelopen woensdag verloor de ploeg van William Klaver in eigen huis met 1-3 van Peelpush. Zaterdagavond was Eurosped met 0-3 te sterk. De mannen van Alterno wonnen vrijdagavond al eenvoudig van Auto van Oort/Rebelle.

Door Gerard Phylipsen

De dames van Alterno moesten op zaterdagavond spelen tegen Eurosped, één van de kampioenskandidaten. Ondanks dat het verschil in kwaliteit groot was, werd er zeker niet slecht gespeeld door de dames uit Apeldoorn. Hoewel de eerste set vrij snel klaar was, zag je in de tweede set dat Alterno toch wat tegengas gaf. Tot ongeveer 12-14 bleef Alterno in de buurt, maar toen gaf Eurosped gas en haalde de tweede set snel binnen. De derde doorgang bood meer perspectieven, zeker voor de komende degradatie wedstrijden. Want Alterno liep in eerste instantie uit tot 7-3 , totdat Eurosped weer in de buurt kwam. Tot 22-22 namen de gasten echter nooit een grote voorsprong en bleef Alterno prima bij. Alleen kleine foutjes en toch wat spanning zorgden ervoor dat de set toch met een 22-25 stand eindigde in het voordeel van de dames uit Almelo.

Mannen

Door Peter Bredenoort, Alterno.

Alterno Heren 1 heeft vrijdagavond weer de volle winst gepakt, dit keer tegen Auto v Oort/Rebelle. Waar het in de uit wedstrijd nog lastig was, had heren 1 thuis geen kind aan Auto v Oort/Rebelle . Met gelegenheid coach Bert Kemkes startte Alterno met de volgende spelers in de basis: Mathijs Mast, Marco van Zuidam, Jochem van Hintum, René Weselink, Wouter Langendijk, Marnick Bredenoort en Thom van den Heuvel als libero en werd de 1e set met 23-13 gewonnen. De 2e set ging met dezelfde basisspelers ook naar Alterno (25-20). De 3e set voerde coach Bert Kemkes een wissel door: Joëll Lijnsvelt voor Marco van Zuidam en tijdens de set Rik Dijkhuis voor Wouter Langendijk. Ook de derde set ging uiteindelijk vrij makkelijk naar Alterno met de setstand 25-18.

De laatste set begon als de 3e set maar met Quin heikoop voor René Wesselink op de middenpositie en deze set werd met 25-17 gewonnen, Hierdoor blijven de volle vijf punten bij Alterno.

Op vrijdag 6 maart om 21.15 uur speelt Alterno de volgende thuiswedstrijd.

Uitslagen

Eredivisie  : Dros-Alterno – Eurosped: 0-3 ( setstanden 15-25, 17-2, 22-25)

Derde divisie D Dros-Alterno – Aurto van Oort : 4-0 (setstanden: 25-13, 25-20, 25-18, 25-17)

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn