RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

DAG 1 EK BAAN: Medailles voor Apeldoornse sprinters

BAANWIELRENNEN - De Apeldoorners Roy van den Berg en Harry Lavreysen hebben op de eerste dag van het EK meteen goud gepakt. Voor de eveneens in Apeldoorn wonende Kyra Lamberink was er brons.

Op de eerste dag van het EK baanwielrennen heeft de Nederlandse sprintploeg met aan boord de Apeldoornse mannen Harry Lavreysen en Roy van den Berg een mooie prestatie neergezet. Eerder op de avond reden de mannen al vol overtuiging naar de finale. Was in de kwalificatie Matthijs Büchli nog van de partij, in de eerste ronde werd zijn positie door Jeffrey Hoogland overgenomen.

Roy van den Berg, al tien jaar inwoner van Apeldoorn was blij met de gouden plak:"Ja mooi hoor, allemaal vrienden en familie op de tribune, dat maakt het  natuurlijk allemaal extra mooi." Van den Berg voelt zich goed, na een zware zomer waarin veel krachttraining is gedaan:" Ja ik ben goed uit de zomer gekomen en voelde me vandaag als starter ook prima, al denk ik wel dat ik daar nog winst kan halen. Zeker al starter moet je fris zijn en nu hebben we in de aanloop naar het EK geen rust gehad. Als ik frisser aan de start verschijn, kan ik die jongens nog beter afleveren."

Woorden die beaamt werden door de andere inwoner van Apeldoorn, Harry Lavreysen. Ook hij vindt dat er zeker nog rek zit in de tijden van het team. "Het zou voor mij denk ik nog beter zijn om met een vaste starter te trainen. Nu wisselt dat en elke startende rijder is toch weer anders", licht Lavreysen toe. Hij hoopt ook de komende tijd stappen te kunnen blijven maken:"Ik hoop uiteraard dat ik geen tegenslag krijg". 

Vrouwen

Bij de vrouwensprintploeg lukte het net niet om de finale te halen. De in Apeldoorn woonachtige Kyra Lamberink won samen met Shanne Braspennincx in hun rit wel van Spanje maar het tweetal reed de derde tijd en mocht dus op voor het brons. In die kleine finale werd gewonnen van Litouwen.

Kirsten Wild

De scratch bij de vrouwen leverde weinig succes op voor Nederland. Kirsten Wild, als regerend Europees Kampioen toch een van de favorieten, eindigde als zevende. In de finale wilde ze net aanzetten toen ze tot haar grote verbazing zag dat de Engelse Emily Nelson al vertrokken was: “Misschien heb ik haar toch een beetje onderschat, want ik wilde op dezelfde manier als haar de sprint aangaan, maar zij was me voor”, aldus de Zwolse. Wild erkende na afloop dat ze wel baalde dat ze een goede kans op een medaille had laten liggen, hoewel de scratch geen olympisch onderdeel is, maakt het wel deel uit van het Omnium.

Bij de afvalkoers lag de Nederlander Roy Pieters er al snel uit. Hij eindigde op een veertiende plaats in de race die uiteindelijk door de Italiaan Elia Viviani werd gewonnen.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn