RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Hockeyoverzicht: Vijfde remise voor vrouwen AMHC

HOCKEY - Alleen de vrouwen van Apeldoorn wisten dit weekend een puntje te pakken. Het was wel het vijfde gelijke spel van de vrouwen van AMHC. De mannenploeg verloor. Hetzelfde lot was ook de mannen- en de vrouwenploeg van Ares beschoren.

Mannen Ares

Dubbel pech voor de mannen van Ares. Niet alleen werd er verloren (6-3) maar ook werd de keeper van Ares na een botsing met nekklachten naar het ziekenhuis afgevoerd. Speler Dennis Augustijn, die wegens een gebroken middenhandsbeentje voorlopig nog niet inzetbaar is , moest na afloop erkennen dat Doetinchem iets sterker was, al vond hij de uitslag wel ietwat geflatteerd. “We liepen eigenlijk goed met ze mee. Na het eerste kwart (2-1) en het 2e kwart (3-2) stonden we er eigenlijk best goed voor, maar na de botsing van onze keeper, moest één van onze spelers op doel gaan staan. Daarna was het toch gedaan voor ons.”

De mannen van AMHC verloren met 2-3 thuis van EHV, de huidige nummer drie in 1D.

Vrouwen

De vrouwen van AMHC speelden voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Tegen Boxmeer werd het 3-3. “Het begint er op te lijken dat we een abonnement op gelijke spelen hebben”, vertelde Boy van Loon na afloop. Voor de rust zorgde Emma Platteel uit een strafcorner voor de gelijkmaker (1-1). Ook na de pauze kwam AMHC terug van een achterstand door Roos Kranenbroek (2-2). Lot Platteel bracht even later de Apeldoornse vrouwen nog op een 3-2 voorsprong, maar AMHC wist de winst helaas niet over de streep te brengen.

Ares ging met 3-2 ten onder tegen Zevenaar. Volgens trainer Remco van der Have kreeg zijn ploeg genoeg kansen, maar keek het toch met de rust tegen een 3-0 achterstand aan. “Zij kwamen er drie keer goed uit met een counter en drie keer was het ook meteen raak”, aldus van der Have, die zijn vrouwen vervolgens in de rust de opdracht gaf om in ieder geval voor de eretreffer te gaan. “Ja, dat lukte gelukkig in het vierde kwart. Uit een strafcorner maakte Marieke van der Burg de 3-1 en Vera Huiskamp nog de 3-2 via een uitgespeelde aanval. Verder zijn we helaas niet gekomen.”