RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse hockeyers weer begonnen

HOCKEY - Voor de Apeldoornse hockeyverenigingen AMHC en Ares is de competitie dit weekend weer begonnen. Zondagmiddag speelden de mannen en vrouwen weer hun eerste wedstrijden. Alleen de mannen van AMHC mochten nog even genieten van de rust. Zij komen pas volgende week voor het eerst in actie.

De hockeyvrouwen van AMHC zijn de competitie gestart met een voorzichtig gelijk spel tegen de Kromhouters. AMHC, vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse en ook toen al getraind door Boy van Loon keek binnen tien minuten al tegen een 0-1 achterstand aan, maar wist voor het einde van het eerste kwart de stand nog gelijk te trekken door een treffer van Anne Stegeman.

Bij Ares begonnen de mannen in 3D met een 2-1 overwinning op Zutphen. Yorden Groot opende rond de 20e minuut de score uit een strafcorner. In het vierde kwart schoot Robert Keus de 2-0 binnen. Zutphen kwam vijf minuten later nog terug tot 2-1 maar dat was het dan ook.

De vrouwen van Ares hadden een minder florissante start. Op eigen veld verloor de ploeg van Remco ten Have met 1-4 van Ares. Bij rust stonden de Apeldoornse vrouwen met 0-2 achter. Sanne Mulder scoorde in het kwart nog wel de 1-3 maar het doelpunt kon de wedstrijd niet meer omkeren.