RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Boys stelt veld beschikbaar voor verenigingen

Van onze mediapartner Stedendriehoek

ALGEMEEN - Met de verspoeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om buiten te sporten. Toch maakt dit het niet voor alle Apeldoornse verenigingen mogelijk om weer aan de bak te gaan. Voetbalvereniging Apeldoornse Boys stelt daarom haar eerste veld beschikbaar voor die verenigingen die normaal gesproken binnen sporten. ,,Ik zie de jeugd graag (weer) bewegen”, vertelt voorzitter Marieke Pompen. ,,Daarnaast ligt het veld er toch. Het is voor ons een kwestie van het hek opendoen.”

In samenspraak met het hoofdbestuur van Apeldoornse Boys is het mogelijk om op zaterdag (of zondag) gebruik te maken van het eerste kunstgrasveld. ,,Dit is voor alle verenigingen die een plek zoeken om in het weekend te trainen. Dat kan een zaalvolleybalvereniging zijn of badminton. Het is wel de bedoeling dat ze hun eigen spullen meenemen. Op dit moment maken de ‘Watervrienden’, die normaal trainen in het zwembad bij onze buren (Malkander, red.), er al gebruik van.” In de eerste plaats wil de voetbalvereniging dat de jeugd weer gaat bewegen, maar senioren mogen er ook gebruik van maken. ,,We hebben een ruime parkeerplaats waar je als een soort drive-thru je kind kunt afzetten en ophalen.”

Maatschappelijk betrokken

Met dit aanbod laat Apeldoornse Boys zien dat zij maatschappelijk betrokken is. Afgelopen maand organiseerde zij een vlaggenactie, waarbij Apeldoornse bedrijven, sportverenigingen, scholen, inwoners en leden een vlag konden neerleggen op het eerste veld. Met een drone werd hier een foto van gemaakt. Dit was een gebaar voor alle mensen die zich vol overgave inzetten tijdens deze nare periode, maar ook voor alle mensen die er persoonlijk door getroffen zijn. ,,Het was hartstikke leuk om te doen. We hadden in het begin geen idee hoeveel reacties we hierop zouden krijgen. We vonden twintig al veel, maar uiteindelijk lagen er negentig. Dit idee was ontstaan omdat we de betrokkenheid van de leden wilden behouden. Maar toen bedachten we: waarom zouden we dit niet voor heel Apeldoorn doen? We hebben heel veel positieve reacties gekregen.”

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het eerste veld. ,,Alle verenigingen hebben het op dit moment moeilijk. Het doel is om kinderen weer te zien sporten, niet om geld te verdienen. De kleedkamers en kantine zijn nog gesloten.” Mochten verenigingen hier gebruik van willen maken, dan kunnen ze contact opnemen met Marieke Pompen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn