RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns volleybaloverzicht: Dynamo

VOLLEYBAL – De mannen van Dynamo blijven winnen. Ook Zaanstad bleek zaterdagavond geen partij voor de mannen van Redbad Strikwerda. Gingen de vrouwen van Dynamo vorige week in de Topdivisie nog nipt onderuit tegen VCN , in Nijmegen was Vocasa zaterdagmiddag niet opgewassen tegen de kracht van de ploeg van Michael Beugelsdijk

Door Quinty Wolters

Zaterdagavond reisden de volleybalmannen van Dynamo af naar Koog a/d Zaan. De nummer 1 tegen de nummer 10 uit de Eredivisie. Precies een wedstrijd zoals men van tevoren kon verwachten. Met een duidelijke 3-0 winst voor de ploeg van Redbad Strikwerda.

Bijzonder aan de opstelling van Redbad Strikwerda, was dat de vaste spelverdeler van Dynamo, Freek de Weijer, begon op de diagonaal positie. Joris Berkhout mocht zijn plaats innemen. Nico Manenschijn begon samen met Sjors Tijhuis op het midden. Wessel Blom en Jeroen Rauwerdink stond in de verdediging samen met libero Jeffrey Klok.

De ploeg van coach Redbad Strikwerda begon wisselvallig aan de wedstrijd. Bij een stand van 12-13 in het voordeel van de gele shirtjes namen zij een puntenreeks van 5. Het werd 13-18 en Dynamo gaf de voorsprong niet uit handen. De bekerhouder won de 1e set met 18-25.

Ondanks dat set 2 gewonnen werd, was het niveau van Dynamo erg laag. Wanneer Dynamo bij setpoint aangekomen was, kreeg het thuisspelende team maar liefst 4 'cadeautjes’ van de Eredivisie koploper. Het scorebord ging van 18-24 naar 22-24, maar de mannen in het geel trokken toch aan het langste eind. Set 3 was snel gespeeld. Na enkele wissels wisten de mannen in het geel het matchpoint te verzilveren met een stand van 17-25. Freek de Weijer, normaal spelverdeler, werd topscorer met 11 aanvalspunten, 2 services punten en 2 blocks. Op een 3 dubbel gedeelde plek staan Jeroen Rauwerdink, Nico Manenschijn en Wessel Blom. Alle drie met 10 punten.

Draisma Dynamo staat nog steeds ruim bovenaan op de ranglijst met 48 punten. Dat betekent dat Dynamo bovenaan in de kampioenspoule zal starten met 5 bonuspunten. Toch is er is nog één wedstrijd te gaan. Deze wordt zaterdag 8 februari gespeeld tegen ZVH uit Zevenhuizen. De wedstrijd zal om 20:00 uur beginnen, en vindt plaats in de Dynamo Arena. Een week later, op donderdag 13 februari speelt Dynamo de returnwedstrijd tegen Lokomotiv Novosibirsk in het Omnisport, en op 16 februari gaat Dynamo strijden om de beker tegen Lycurgus. 

Vrouwen

De vrouwen van Dynamo namen in Nijmegen wraak voor de vorige week nipt verloren wedstrijd tegen koploper VCN. Het Nijmeegse Vocasa dat met twee wedstrijden meer gespeeld boven VCN de ranglijst in de Topdivisie aanvoert, werd door de Apeldoornse vrouwen met 1-3 aan de kant geschoven. Dat het spannend was in Nijmegen is te zien aan de setstanden. De eerste twee sets gingen met 23-25 naar Apeldoorn. Set drie was met 26-24 een prooi voor de thuisploeg die daarmee de spanning weer terugbracht in de partij. In set vier was het echter Apeldoorn dat met 20-25 de winst in de wedstrijd zeker stelde.

Uitslagen

Eredivisie mannnen: Zaanstad – Dynamo: 0-3 (Setstanden: 18-25,22-25, 17-25)

Topdivisie vrouwen: Vocasa – Dynamo: 1-3 (Setstanden: 23-25, 23-25, 26-24, 20-25)

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn