RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

AMHC scoort zaalhockey - hal

HOCKEY - De komende vijf jaar heeft AMHC Apeldoorn een eigen thuishal voor zaalhockey. Op de FSG-campus, in een van de hallen van het voormalige Wegenercomplex, wordt momenteel de hand gelegd aan een zaalhockeyhal die van november tot en met februari exclusief voor de Apeldoornse hockeyclub beschikbaar is voor trainingen én thuiswedstrijden. Met de ingebruikname gaat een langgekoesterde wens voor AMHC in vervulling.

Zaalhockey zit bij AMHC al jaren in de lift. Vorig jaar nam zelfs 95% van de jeugdteams deel aan de zaalcompetitie. Waar een aantal jaar geleden nog 32 AMHC-teams in de zaal hockeyden, was dat in 2018-2019 gegroeid tot liefst 56 teams. Dit succes kwam ook met een keerzijde: trainingen en thuiswedstrijden vonden plaats van Uddel tot Deventer (en soms zelfs nog verder). Na een intensieve zoektocht is hier nu een oplossing voor gevonden.

Van november tot en met februari “Al vanaf het begin waren we in contact met de FSG-campus en hebben we besproken hoe we elkaar zouden kunnen versterken. We zijn dan ook zeer verheugd dat het gelukt is op de FSG Campus deze oplossing te vinden voor onze zaalcapaciteit,” aldus AMHC-voorzitter Edgar Breed. In een van de hallen van het voormalige Wegenercomplex wordt een zaalhockeyhal gerealiseerd, die in oktober gereed moet zijn.  Dit betekent dat in de periode november tot en met februari trainen alle AMHC-teams op de FSG-campus zullen kunnen trainen en dat in het weekend een groot deel van de AMHC thuiswedstrijden hier zal worden gespeeld. Edgar Breed: “Alle teams op één locatie is geweldig. Bovendien hebben we nu de mogelijkheid vanaf november al in de zaal te trainen, in plaats vanaf kort voor het begin van het zaalseizoen.”

AMHC is een overeenkomst voor vijf jaar aangegaan, met een optie tot verlenging met nog eens vijf jaar. De KNHB heeft daarnaast toegezegd minimaal de komende 5 jaar wedstrijden op de locatie te organiseren.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn