• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

AMHC hockeyt de zomer door

Van onze mediapartner Stedendriehoek

HOCKEY - Deze zomer zal ook tijdens de vakantieperiode het hockeyterrein van AMHC Apeldoorn volop worden gebruikt. De hockeyclub is druk bezig met een zomerprogramma voor leden, ouders, sponsoren etc. De club speelt hiermee in op de grote animo om weer op het veld te staan. Ook geïnteresseerden die nog geen lid zijn, kunnen zich melden, bijvoorbeeld voor de open training voor jeugdleden op zaterdag 13 juni.

Door de situatie rond corona kon er lange tijd niet getraind en gespeeld worden op het complex van AMHC in het Orderbos. Inmiddels wordt – met inachtneming van alle regels en richtlijnen – het aantal trainingen voor de leden stap voor stap uitgebreid. En hoewel ook het clubhuis dicht was, heeft de club de afgelopen maanden veel gedaan om bezig te blijven met hockey, vertelt AMHC-voorzitter Edgar Breed: “Het is heel bijzonder om te zien dat er vanaf het begin enorm veel creativiteit op de club was. Tijdens de lockdown waren er Zoomtrainingen, is er een pubquiz georganiseerd en deden we veel om de leden te blijven binden. En vanaf het moment dat we weer mochten trainen, zetten veel leden en ouders zich in om dat allemaal in goede banen te leiden. En nu is het tijd voor de volgende stap.”

Na één competitieronde is het tweede deel van het veldseizoen begin maart abrupt geëindigd. Het nieuwe seizoen begint – als alles goed gaat – weer op 5 september. Normaal ligt in de zomermaanden hockey zo goed als stil, maar bij AMHC worden allerlei activiteiten voorbereid. “Als club zijn wij er voor onze leden. En we hebben besloten er in dit geval dus ook in de zomer te zijn. We gaan van alles organiseren, in een zomer waarin de meeste mensen toch meer thuis zullen zijn dan in andere jaren. En waarin mensen vooral weer willen bewegen en sporten. Want dat zien we aan de animo voor de trainingen die we nu weer organiseren”, vervolgt voorzitter Breed. Bij de ontwikkeling van het zomerprogramma maakt AMHC gebruik van onderdelen uit de Summer Hockey Experience, die hockeybond KNHB aanbiedt aan haar verenigingen.

“De officieuze aftrap voor onze AMHC hockeyzomer is de gratis open training voor nieuwe jeugdleden tot 12 jaar, die we op 13 juni organiseren. Het betreft een training voor onze reguliere teams, waar ook jongens en meiden van harte welkom zijn die nog geen lid zijn, maar dat misschien wel willen worden. Samen met enthousiaste en ervaren trainers en coaches én alle andere kinderen gaan ze daar aan de slag. Wij zorgen voor een stick én een bitje – heel belangrijk bij het hockey. De kinderen hoeven alleen goede zin, sportkleding en sportschoenen mee te brengen.”

Voor meer informatie: www.apeldoornsemhc.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00