RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alleen maar winnaars bij Asselse2mijl

ATLETIEK – Afgelopen vrijdag vond al weer de 11e editie plaats van de Asselse2mijl loop. De weergoden waren de organisatoren van het event op de Asselsestraat niet bepaald gunstig gezind. Toch kwamen er alleen positieve woorden over de lippen van John Kampkuiper, één van de organisatoren van dit breedtesport evenement. Geheel terecht want ruim 400 atleten verschenen vrijdagavond aan de start bij wat al weer de elfde aflevering van dit hardloopevenement is. Daaronder ruim 270 scholieren die meededen aan de Kidsrun-evenementen voor jongens en meisjes van 9 jaar en jonger en in twee aparte groepen voor die van 10 jaar en ouder. Hofleveranciers van deze deelnemersgroepen waren basisscholen de Korenaar en Sprengenpark en bij de oudere jeugd eerste- en tweedejaars scholieren van het Cortenbosch college. Toch kwamen de winnaars niet van deze onderwijsinstellingen, maar veelal van de reguliere Atletiekverenigingen.

Voor de vierde keer werd ook de rollator-loop gehouden. Altijd weer een speciaal onderdeel dat zeker een vaste plaats aan het verdienen is tijdens dit evenement. De 20 deelnemers werden vooraf bemoedigend toegesproken en vervolgens weggeschoten door Loco-Burgemeester Detlev Cziesso.

Ondanks de weersomstandigheden stonden er toch weer veel mensen langs de route om ook de lopers van de langere afstanden aan te moedigen.

Bij de 2-mijls afstand greep één van de atletiektalenten van AV’34, Tess van Randtwijk (14) de winst in de vrouwengroep (11.15 s.) terwijl Ard Vlooswijk er namens diezelfde vereniging bij de mannen met de winst vandoor ging (10.02 s.).

Susanne van Leeuwen van Athlos legde de dubbele afstand als snelste af in 24.12 s. en bij de mannen deed Thijmen Bouw van AV’34 dat in 20.51 s.

Ondanks de drie plekken die voor iedere categorie op het podium beschikbaar waren voelde de deelnemers die achter het drietal de meet passeerden zich vrijdagavond allemaal eventjes kampioen. En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. De organisatie kan tevreden terugzien op deze elfde editie en zich gaan opmaken voor aflevering twaalf.

Alle uitslagen zijn te vinden via deze link: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019100419403

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn