• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alle plannen voor judotalent Elin vallen in duigen

APELDOORN - Ze had enorme ambities voor 2020, maar judoka Elin Henninger mag haar sport tot 1 september helemaal niet bedrijven. En daar baalt het 17-jarige toptalent uit Apeldoorn flink van.

Ze had er ook alle tijd voor gehad in deze periode, want ze kon zich volledig op judo richten. 'Ik had een tussenjaar van school, want ik ga in september voeding en diëtiek doen in Nijmegen. Ik zit in mijn eerste jaar junioren, dat is tot onder 21. Mijn laatste toernooi was het NK, daar was ik eerste. Ik wilde dit jaar een EK en een WK draaien. Daar moet je je via europacups voor kwalificeren. Maar uiteindelijk heb ik geen enkele Europacup kunnen doen. Dat is wel echt heel jammer. Misschien wordt het allemaal nog verplaatst nog later in het jaar. Ik probeer wel te blijven trainen.'

Kijk en luister naar Elin Henninger. De tekst gaat eronder verder

Alternatieve training

Maar tot 1 september zijn contactsporten als judo helemaal niet toegestaan. En dus zoekt Elin naar alternatieve trainingen. 'Hardlopen, fietstraining en steps. En circuitjes. We kunnen wel in een dojo, maar niet om te judoën. Daar doen we dan oefeningen met elastieken en dat soort dingen. Dus genoeg andere manieren om fit te blijven. En ik hoef het ook niet alleen te doen, dat scheelt ook. Ik was al derde bij het WK onder 18. Ik weet nog niet hoe ik het internationaal doe bij de onder 21. Maar later wil ik ooit naar de Olympische Spelen gaan en ook winnen.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00