RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

AGOVV ontbreekt niet in boek Verdwenen Profclubs

VOETBAL - Op dinsdag 15 oktober was de presentatie van een boek over verdwenen professionele voetbalclubs in Nederland. Voor de presentatie was een geschikte plaats gevonden, namelijk het stadion van zo’n verdwenen profclub: Stadion de Wageningse Berg. De avond had als passende naam ‘Avond van de Verdwenen Profclubs’ meegekregen.

Het is bijna niet voor te stellen, maar ooit kende Nederland maar liefst 84 (semi)profclubs. Door allerlei beleidswijzigingen, het schrappen van de tweede divisie, faillissementen, fusies en de introductie van een aantal nieuwkomers is dat aantal tegenwoordig 34. In Verdwenen profclubs duikt Staantribune-redacteur Martijn Schwillens in de wereld van de clubs die na 1991 door opheffing of faillissement uit het betaald voetbal zijn verdwenen: SVV Schiedam, VC Vlissingen/VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam.

Het betaald voetbal in Nederland viert dit jaar een 65-jarig jubileum, maar voor oud-spelers, bestuurders en zeker de supporters is dat geen reden voor een feestje. Zij komen uitgebreid aan het woord in dit boek. Welk gat heeft het verdwijnen van hun favoriete vereniging achtergelaten? Is er een doorstart als amateurclub gemaakt en is er zicht op een terugkeer in het profvoetbal? Verdwenen profclubs geeft een antwoord op deze vragen en vormt tegelijk een eerbetoon aan de clubs die ooit tot de verbeelding spraken bij een groter publiek, maar nu slechts een voetnoot vormen in de historie van het betaald voetbal in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn