• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

15-jarige debutant Calot neemt Beekbergen bij de hand

Door Armon Veeneman

VOETBAL - Timo Calot is pas vijftien jaar, maar de basisdebutant nam Beekbergen met twee goals bij de hand tegen Loenermark. De dorpsderby was een prooi voor de geelzwarten: 3-1.

Calot viel dit seizoen al twee keer eerder in bij het gehavende Beekbergen, dat met veel blessures kampt. Afgelopen donderdag trainde Calot pas voor het eerst mee bij de selectie van Gerton te Winkel en tegen Loenermark had hij direct een basisplaats. Onbevangen en vol bravoure was Calot een ware plaag voor de defensie van Loenermark.

Na elf minuten opende hij de score. Nadat Calot vanaf de middellijn werd gelanceerd, bleef de aanvaller oog in oog met Loenermark-doelman Gerrit Risseweijck uiterst koel: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Calot de score met een schot in het dak van het doel, waarmee hij zijn droomdebuut nog meer glans gaf. Nadat Dennis van Engeland, clubtopscorer van Beekbergen, de stand na ruim een uur spelen op 3-0 bracht, was het duel gespeeld. Loenermark deed nog wel wat terug via Joey van Dijk, maar kwam te matig voor de dag om de wedstrijd nog spannend te maken.

Beekbergen-trainer Gerton te Winkel was uiterst tevreden met de 3-1 zege en met het spel van basisdebutant Calot. “Het is genieten als je Timo zo bezig ziet. Ik ken hem al sinds hij klein was. Hij heeft altijd met mijn zoon gespeeld. Timo heeft laten zien dat leeftijd niet uitmaakt als je goed genoeg bent. Dit geeft hoop voor de toekomst, want we hebben nog meer talentvolle spelers.”

Beekbergen klimt door de 3-1 zege naar de achtste plaats in de vierde klasse F. Loenermark staat zevende.

Overige uitslagen in 4F

4F. 14.00: Apeldoornse Boys - Victoria Boys: 0-3

4F.14.30: TKA - ZVV ’56 : 0 - 4

4F. 14.00: Beekbergen - Loenermark: 3-1

4F. 14.00: SV. Orderbos - SC. Klarenbeek: 2-0

4F. 14.00: De Gazelle - Groen Wit ’62: afgelast

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn