• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fonkelnieuwe elektrische bussen vallen stil, Keolis werkt aan oplossing

APELDOORN - Vervoerder Keolis kampt met problemen met de elektrische bussen die sinds een maand in Gelderland rijden. Een aantal bussen, die rijden onder de naam Rrreis, viel op de route stil en kon niet verder rijden.

Een maand rijden ze nu in Gelderland en Overijssel: de elektrische bussen van Keolis. Op 13 december vertrokken de spiksplinternieuwe bussen van Chinese makelij voor hun eerste rondes door beide provincies.

Zie ook: Het is zover: 250 elektrische bussen van Keolis de weg op

Maar de eerste weken verliepen bepaald niet vlekkeloos. Geregeld vallen bussen stil. Bovendien werkt soms de verwarming niet .

Software-dingetje

Een woordvoerster van het bedrijf spreekt van opstartproblemen: "We hadden gehoopt afgelopen weekeinde te ontdekken waar het precies om gaat." Maar dat is niet gelukt. Volgens haar zou een probleem in de software de problemen veroorzaken.

Ze wil ook niet ingaan op de vraag hoeveel van de 250 bussen problemen hebben: "Ik noem geen aantallen. Bovendien verschilt het per dag."

We werken er dag en nacht aan

En op de vraag wanneer de problemen helemaal opgelost zijn, antwoordt ze: "Zo spoedig mogelijk. We werken er dag en nacht aan."

Maar een keiharde datum wil ze nog niet noemen: "De meeste bussen rijden zonder problemen."

Zie ook: Elektrische bus ramt boom op allereerste dag in Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn