RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

SP'er 'van de straat' wil het gaan maken in Den Haag

APELDOORN - De Apeldoornse SP'er Sunita Biharie vertrekt na de verkiezingen van 2021 wellicht naar Den Haag. Ze heeft een plekje op de conceptversie van de kandidatenlijst van haar partij gekregen. Biharie is nu fractievoorzitter van de lokale SP.

Door: Bastiaan van Blokland

Zeker is het nog niet, maar Biharie zou de overstap graag maken: "Ik heb nooit per se de ambitie gehad om Kamerlid te worden, maar zie een kans om de Tweede Kamer als middel te gebruiken om de stem van de straat naar de Kamer te brengen", schrijft zij.

In de kijker gespeeld

De Apeldoornse liet al van zich spreken, ook toen haar partij niet in de gemeenteraad zat, door acties zoals #genoeg (gericht tegen geweld tegen vrouwen), columns en via sociale media en later ook haar werkzaamheden voor de landelijke partij. In 2018 kreeg de SP twee zetels in de Apeldoornse raad.

Haar inspanningen zijn niet onopgemerkt opgebleven. Op de conceptlijst van de SP staat zij voorlopig op plek elf. De leden moeten daar nog definitief over beslissen. De SP heeft op dit moment 14 zetels.

In Apeldoorn blijven

Biharie vertelt dat zij, mocht ze in de Kamer belanden, in Apeldoorn wil blijven wonen. De laatste Apeldoorner die Biharie voorging richting Den Haag, was toenmalig wethouder Paul Blokhuis (ChristenUnie). Hij is nu staatssecretaris en woont nog altijd in Apeldoorn.

Biharie is overigens niet de enige Gelderlander op de kandidatenlijst. Sarah Dobbe uit Arnhem,  Hans Boerwinkel uit Doetinchem, Martijn Stoutjesdijk uit Zaltbommel en Gerrie Elfrink uit Arnhem staan respectievelijk op plek 15, 16, 21 en 25.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn