• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Speeltoestel van 160.000 euro afgebroken na meerdere vernielingen

APELDOORN - De schop ging deze maandag de grond in om het grote houten speeltoestel in het Matenpark af te breken. Na aanhoudende vernielingen was het plan het toestel te verplaatsen, maar dat gaat niet door. De wethouder is boos en teleurgesteld.

Door: Bastiaan van Blokland

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Het speeltoestel kostte inclusief aanschaf en reparaties een slordige 160.000 euro. Omdat het toestel midden in het Matenpark stond, bleek het een geliefde plek om rotzooi te trappen. Als de avond valt, is er namelijk amper toezicht. 

De gemeente kreeg het niet voor elkaar de vernielingen een halt toe te roepen, en dus zat er maar één ding op: afbreken en inpakken. 

Met plezier kaalplukken

Verantwoordelijk wethouder Detlev Cziesso zei daar eerder over: "Het is een schitterend toestel. Als je iedere keer brand of vernielingen krijgt, is het op een gegeven moment afgelopen. Dan staat het dus niet terecht op deze plek." 

Hij was van plan de raddraaiers 'kaal te plukken', als hij wist wie het waren. Is hij daar inmiddels achter? "Nee, we hebben tot nog toe geen daders kunnen veroordelen. Dus we hebben ook geen geld teruggevraagd. Maar ik had het met plezier gedaan."

Verplaatsen en repareren te duur 

Een nieuwe locatie voor het houten gevaarte wist Cziesso tot zijn spijt niet te vinden, zegt hij. Kosten voor het verplaatsen en repareren zijn hoger dan gedacht en er kan geen goede locatie gevonden worden.

Daarom krijgt het ding op een andere manier een tweede leven: Cziesso: "Ik ben blij dat we het speeltoestel nog kunnen hergebruiken, door het maken van nieuwe speeltoestellen of het herstellen van bestaande."

Zie ook: Wethouder bedroefd na vernielingen: 'Als ik weet wie dit gedaan heeft, dan pluk ik hem kaal

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00