• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Slachthuis dicht nadat medewerkers met corona niet naar huis zijn gestuurd

APELDOORN - Kalverslachthuis ESA in Apeldoorn moet per direct dicht, omdat het bedrijf een tiental positief geteste medewerkers niet naar huis stuurde. In plaats daarvan werden de medewerkers alsnog het gebouw binnengelaten, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag.

De positief geteste medewerkers konden zo in contact komen met dierenartsen van de NVWA. Daarop besloot de NVWA de keuringswerkzaamheden te staken en werd verzocht aan de medewerkers om het pand te verlaten. Omdat er op een slachthuis alleen mag worden geslacht als de dieren levend en na het doden worden gekeurd, mag er nu niet meer worden geslacht.

De NVWA vindt het van het grootste belang dat dierenartsen en alle overige medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen doen. Het slachthuis in Apeldoorn moet daarom een plan van aanpak opstellen waarin het bedrijf laat weten hoe zij nu wel de coronamaatregelen goed gaan naleven. Pas als dat plan door deskundigen van de NVWA is goedgekeurd kan het bedrijf weer verder.

'Enige juiste maatregel'

ESA laat op de site van VanDrieGroup weten dat het slachthuis de opschorting van de slachtactiviteiten n deze situatie de enige juiste maatregel vindt. "Vandaag en morgen wordt een nadere gezondheidsscreening uitgevoerd bij alle medewerkers. Ook wordt een intensieve schoonmaak- en desinfectieronde gemaakt. Daarna wordt met hulp van externe experts beoordeeld hoe weer een veilige en gezonde werkomgeving gerealiseerd kan worden. ESA werkt hierbij uitdrukkelijk samen met autoriteiten. De productie van ESA wordt tijdelijk overgebracht naar zusterbedrijven."

Eerder problemen bij slachthuizen

Vorig jaar waren er ook al problemen rond het naleven van de coronamaatregelen bij slachthuizen. Toen was het bedrijf Vion, dat onder andere in Apeldoorn en Groenlo zit, dat in de problemen kwam.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn